Въпросът с новия областен управител е въпрос на служебното правителство и ДПС няма претенции към личността на областния управител, заяви в студиото на БНТ Хасан Азис, кмет на Кърджали и заместник-председател на ДПС и заместник-председател на Националното сдружение на общините.
Във връзка с назначаването на нов областен управител на Кърджали и негодуванието от това на БСП, Азис каза, че ДПС има други приоритети - подготовката на предстоящите парламентарни избори.
Относно мотивировката за смяната на 14 областни управители - съмненията, че биха застрашили прозрачността на избора, Азис изтъкна три важни фактора за изборите - законност, прозрачност, сигурност на изборите. Областният управител, по думите му, има решаващо значение за осигуряването на тези фактори. А дали те са били застрашени - след като правителството е решило така, означава, че то е и имало своите основания, подчерта кметът на Кърджали. "Доколкото знам, един от мотивите за тази смяна на тези 14 областни управители, (след това предполагам, че ще следват и други) е именно да се гарантира сигурността и прозрачността на тези избори. Мисля, че това е важен акцент в работата на служебното правителство", заяви Хасан Азис.
На терена за изборите вече има нови играчи като партиите на Лютви Местан и на Касим Дал -НПСД, която е с председател Орхан Исмаилов. Как ДПС приема конкуренцията на тези две партии? Според Азис от една страна няма да е трудно, тъй като привържениците на тези две партии са едва уловими като присъствие от социологическите агенции. От друга страна обаче важно е "какво, каква сила накара две формации и двама души, които до преди месеци се отричаха взаимно - и персонално, и идейно - в настоящия момент да се обединят в една коалиция като анти-ДПС, срещу Движението за права свободи". Това, според Азис, е по-важният въпрос. Цялата формулировка на политиката им е ясно насочена срещу ДПС, смята той. А що се отнася до евентуални притеснения за отлив на гласове на предстоящите избори, Азис заяви, че президентските избори са показали ясно и категорично, че "ДПС запазва своята цялост и единство" независимо от появата на други партии на турската общност в България. В този смисъл, по думите му, необходим е нов прочит на политиката на ДПС, при това не само от неговите членове, но и от другите политически партии, които "се отричат от ДПС".
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.