„Вложих много усилия в работата си, доста неща започнахме, но и за много не ни стигна времето", обрисува мандата си в едно изречение бившият вече областен управител на Кърджали Илия Илиев. Като приоритет по време на заеманата от него позиция, той посочи Обходния път и уширяването на граничния пункт „Маказа".
„Имаме одобрен проект за околовръстен път, като индикативната му стойност е 150-160 млн.лв. Престои той да мине и през експертен съвет къв Министерството на реагионалното развитие и след това да се търси финансиране. Проектът за уширяване ГКПП „Маказа" също трябва да мине през етап експертен съвет към МВР, където да се даде становище. Работихме също така за подобряване на пътната инфраструктура в региона. През тази година предстои започването на ремонтни дейности по пътя Кърджали-Хасково през Мост, както и Момчилград-Крумовград. Кандидатствали сме по проекти за превенция на наводненията в региона", посочи Илия Илиев.
Той благодари на правителството на Бойко Борисов за гласуваното му доверие да ръководи Областна администрация.
Снимка и видео: 24rodopi.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.