Стопани в Орешница настръхнаха срещу местен животновъд. Хората твърдят, че едно от кучетата му периодично напада, убива и изяжда кокошките им. Поредното нападение на злия черен пес било само преди дни, разказаха за 24rodopi.com жители на кърджалийското село.
„Синът ми и комшията видяха как кучето на Тахсин М. нападна една от кокошките ни близо до къщата. Умъртви я и щеше да я изяде ако двамата не бяха започнали да замерват животното с камъни. Взех умрялата птица и отидох направо в къщата на Тахсин, но той каза, че не успял да върже кучето”, разказа пред 24rodopi.com стопанката Себиле Ахмет.
По думите й, цялото село е пропищяло от набезите на песа, а кокошките на десетки стопани са били умъртвени от кучето на животновъда. Синът на родопчанката пък настоява животното да бъде убито. В селото се канят да сигнализират и в полицията.
Местните споделят за редица инциденти с кучета в района. Песове са нападали не само кокошки, разкъсвали са както котки, така и други кучета.
„И животните побесняха. От глад ли, от лошотията, която се шири между хората ли, не знаем”, споделят жители на Орешница.
24rodopi.com
На снимките:
Синът на Себиле прибира умъртвената преди няколко минути от кучето кокошка
Себиле носи мъртвата птица пред къщата на Тахсин
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/2/17 21:31

    bahti golqmata novina :D :D :D

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен9/2/17 23:57

    Къде са всички по веригата. Такива хора, псевдо животновъди, тормозят селата в цялата област. Да се постави въпросът на форума на онбусманите Крави и овце до беззащитни възрастни и по кварталите дори на Кърджали- защо ги подпомагат с купища пари да дерибействат, като ние им пасем добитъка, като се пазим от тях

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен10/2/17 00:01

    Поне след контрол, ама внезапен и анкета от съседите да се плащат пари за гледане на много животни в близост до домовете на хората. Нагледахме се на жестокост срещу тези животинки. А купища пари се дават. Напролет ги проверяват като са вече на паша, а цяла зима в лайната и гладни Язък, язък....

    ОтговорИзтриване
  4. 1. Некадърният псевдо журналист защо занимава хората с такива глупости? Дали от некадърност да намери свястна новина?
    2. В селото има много по- важни въпроси за разясняване (като обещаното пускане на водата например)
    3.Не мога да разбера злобата, завистта и на всички съседи. Дали е за това, че нищо друго не правят освен да клюкарстват в местната кръчма, дали от неспособност да свършат някоя работа или просто защото са неграмотни олигорени???
    Моля, всички, които са коментирали да вземат огледаллото, да се погледнат в него и да си зададат въпроса какви сме, за какво ставаме и кого обвиняваме.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.