Времената от соца „Да имаш повече захар и яйца, че да ми дадеш” вече са минало в междусъседските отношения в Родопите. Вместо тях е напълно възможно да се чуе „Комшу, дай 100 000 лева назаем!”. По този начин собственик на игрална зала в Кърджали олекна със 100 бона, а връщането от страна на съседката му мина първо през съдебната зала. С.С. осъди комшийката си да му върне взетите пари след като жената му ги поискала, за да погасява заемите си към банки заради оборудване на зъболекарския й кабинет, разкриха за 24rodopi.com запознати със съдебния казус.
Двамата били съседи в Кърджали и поддържали от години отлични взаимоотношения. Х. обаче се оплаквала на комшията си от финансови затруднения. Така тя поискала 100 000 лева от собственика на местно казино, които С.С. й дал. До месеци жената трябвало да върне парите. Тя успяла да погаси 20 000 лева, след което подписала запис на заповед за останалата сума от 80 000 лева. След като изтекъл срокът и парите не били върнати, С.С. извадил изпълнителен лист и завел дело. Съседката му обаче оспорила неговото искане с мотива, че пари така и не е получавала, въпреки собственоръчно написаните от нея показания „взех от С. С. 100 000, които се задължавам да върна на…”. Х. обявила пред съда, че е оборудвала кабинета по дентална медицина с финансиране от банкови заеми. Поискала е пари от съседа си, за да ги погаси, но така и не е получила обещаните 100 000 лева. Нито пък 80 000, за които подписала запис на заповед.
Окръжните магистрати в Кърджали не дадоха вяра на твърденията на жената, предвид на наличните документи на С.С., свидетелски показания, както и на факта, че заемът е описан от бизнесмена в декларация по Закона за данъците върху доходите на физическите лица. Съдът призна за установено съществуващото вземане по отношение на Х. в размер на 80 000 лева.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.