Кадетките от сформирания баскетболен клуб „Орфей“ в Кърджали постигнаха убедителна победа срещу „Голдън сити“ (Златоград) със 120:27 в проведения днес кръг от националното първенство по баскетбол в зала „Арпезос“.
Рекордният резултат не се побра на светлинното табло.
Във втория си мач възпитаничките на треньора Димитър Георгиев постигаха драматична победа срещу „Академик“ (Пловдив) – 71:68.
В зона „Родопи“ се състезават пет отбора – „Нефтохимик 2010“, „Орфей“,  „Академик“, „Асеновец 2005“ и „Голдън сити“. Кърджалийци са втори във временното класиране, след „Нефтохимик 2010“.
„Щастлив съм от победата в тази първа проява и обнадежден за бъдещето на женския баскетбол в нашия град. За първи път се играе професионално от няколко години насам. От доста време не е имало женски баскетбол в зала „Арпезос“ на клубно равнище. Имало е на ученическо, но на клубно - не. Убеден съм, че тази красива игра има перспективи за развитие в Кърджали “, коментира пред 24rodopi.com президентът на клуба Милко Багдасаров.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/3/17 08:43

    Поздравления, както за треньора, така и за прекрасните момичета. Бъдете здрави и дерзайте! Спортът поддържа духа на града, а Баскетболът е велик спорт.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.