Тон и половина пелети ще се произвеждат на час в кирковското село Чорбаджийско. 13 нови машини вече са въведени в експлоатация в новата технологична линия на предприятието „Дарис”ООД. Фирмата финализира изпълнението на проект по договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, сключен с Министерство на енергетиката. Той е на обща стойност 277 927,30 евро, с максимален размер на безвъзмездната финансова помощ 166 756,38 евро и срок за изпълнение – 19 месеца.
Проектът се изпълни в партньорство с Norwegian Forestry Group SA, Осло.
Програма BG04 „Енергийна ефективност и възобновяема енергия” се осъществява с финансовата подкрепа на Норвегия, Исландия и Лихтенщайн въз основа на подписан меморадум за разбирателство с Република България.
Проектът по договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG04-03-04-012-009 / 14.08.2015 е сключен с Министерство на енергетиката - Програмен оператор по програма BG04 „Енергийна ефективност и възобновяема енергия”, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.