Комисията по заетост към Областния съвет за развитие, председателствана от областния управител Начо Ковачев, одобри Методика за оценка на проектни предложения за включване в Регионалната програма за заетост и обучение в област Кърджали за 2017 г. Сформирана бе и комисия с участието на представители на Бюрото по труда, синдикатите, работодателските организации, областна администрация и Инспекцията по труда, която да извърши подбор на постъпилите от общините предложения.
През настоящата година целта на регионалната програма е повишаване на заетостта, намаляване на безработицата и подобряване качеството на работната ръка. Целевите групи по нея са младежи до 29 г., безработни лица над 50 г., хора с ниска квалификация и недостиг на ключови компетенции, инвалиди и др. Програмата ще им осигури субсидирана заетост за минимум 6 месеца на пълно или непълно работно време. Прието е в област Кърджали тя да стартира от 1 май, като крайният срок за изпълнението й е 30 ноември. Средствата по нея, предвидени за региона, са в размер на 157 019 лв. При този финансов ресурс и продължителност от 6 месеца ориентировъчният брой работни места, които предстои да бъдат разкрити, ще бъде 44.
Предложенията трябва да бъдат подадени до 17 март. Условието е да не дублират други национални програми или операции по ОПРЧР, както и да не включват предоставяне на социални услуги.
Подборът ще бъде извършен на следващото заседание на Комисията по заетост, което ще се проведе на 28 март. 
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/3/17 17:53

    Не ги публикувайте тези глупости! Какво значи термина "Временна заетост"? От тези хора идиотите реформатори на пенсионната система нали искат 40 години трудов стаж? С временна заетост и незаетост сто години ли трябва да живее човек, за да набере горния стаж? Чукундурите изпъдиха 2 милиона млада работна ръка, направиха половин милион милионери с кражби, далавери, ниско заплащане и подобни прищявки. Измъчват близо милион на прага на бедността работещи с мизерни заплати. ТЕЛК- пенсионираха близо половин милион нереални инвалиди живущи тук и в Турция за сметка на мен, на теб, на нас. За сметка на тези милион работещи които хранят цяла България. Ония горе дето взимат четири цифрени заплати са безмълвни спрямо проблемите. Други по тия дни лаят по изборни програми, как да ни кандърдисват и да лапат кокала. Този кокал който ни срина и държавата и народа! Временна заетост!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14/3/17 17:56

    Браво,но това е пълна глупост,като свърши програмата хората пак остават без работа.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен14/3/17 21:36

    Браво на първия коментар БРАВООО!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен15/3/17 20:49

    Iskame belgiiski zaplati v Bulgaria. :-)
    Pa tesi visoki specialisti sha gi pratim na Junker i Merkel da im opraviat na belgiicite igermancite bremennata zaetost!...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.