В Смолян беше учреден първият в страната ни Туристически район „Родопи". Срещата откри вр. изп. д. областен управител Момчил Караиванов в присъствието на специалните гости от Регион Източна Македония и Тракия – заместник-управителя, отговарящ за сферата на туризма, Константинос Антониадис и съветника на областния управител д-р Спиридон Арсенио, както и председателят на Българо-гръцкото дружество за приятелство Георги Чилингиров. В заседанието участваха Веселина Червенкова от Министерството на туризма, областни управители, заместник-областни управители, експерти от общински и областни администрации, кметове на общини, представители на туристически организации.
„Днес имаме изключително важната и отговорна задача да извървим тази важна стъпка, за да могат полаганите години наред усилия да се реализират и продължат напред, за да има по-добро развитие на региона и за хората, работещи в сферата на туризма. За нас е чест, че заместник-управителят, отговарящ за развитието на туризма на територията на Регион Източна Македония и Тракия, г-н Константинос Антониадис специално е тук, за да приветства този форум и съответно да търсим съвместно развитие. Наред с това, че сте учредители, на вас се пада и една много голяма отговорност, за да може Туристическият район да продължи успешно своята работа. Всички ние отдаваме голямо значение на туризма за развитието на нашия регион", заяви областният управител на Смолян Момчил Караиванов.
„Дългогодишните връзки, които има между Гърция и България, са много значителни. Нас ни обединяват много общи неща – култура, история и много други. Ние трябва да си сътрудничим не само сега, но и в бъдеще. От моя страна искам да ви обещая, че ще допринеса с всичките си усилия да постигнем и да осъществим развитието на нашите региони. Между нас трябва да има много по-активно и ефективно сътрудничество за осъществяване на тези програми. Ние имаме нашите предимства и разполагаме с морето, вие имате вашите предимства и разполагате с планината. Заедно, с общи усилия ще постигнем търговско, икономическо, културно развитие на нашите области", посочи Константинос Антониадис.
Осемнадесет общини от общо 27, попадащи в географския обхват на туристически район „Родопи" и дванадесет туристически сдружения от област Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали и Хасково, станаха учредители на ОУТР „Родопи".  За седалище на Организацията за управление на района е определен Смолян.
Беше избран Управителен съвет, чийто състав гарантира равнопоставено представяне на общини и туристически сдружения от всички пет административни области и паритет на представителството на общини и сдружения в 15-членият управителен съвет и КС. Единодушно за председател на УС бе избран д-р Константин Коев – кмет на община Велинград. Контролният съвет включва кметовете на общините Ивайловград и Неделино и представител на Министерство на туризма, съгласно изискванията на Закона за туризма. 
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.