Скъпи приятели и съграждани,
         Предстои ни един избор, който може да промени България, обществото и нас завинаги. Избор, между това да върнем националното достойнство и гордостта си като нация и народ, да премахнем дивия капитализъм и експлоатация в собствената си държава, да се молим за това да вземат децата ни в детска градина или ясла, пред лекарските кабинети за преглед или направление, да си задаваме въпроса, как да помогнем на родителите си, когато трудно помагаме и на себе си или това, да повярваме за пореден път в обещанията на тези, които сами не вярват в тях.
        Ние от коалиция „АБВ-Движение21“ съзнаваме, че както нашите родители имат право на достойни старини, от особено значение е и да осигурим сигурно бъдеще на децата си. Достатъчно търпяхме експериментите на няколко правителства. Крайно време е във властта да попаднат млади хора, необвързани със статуквото, постигнали достатъчно в личен и професионален план. Политиката за тях да е призвание, а не средство за препитание. И ако искаме България и Кърджали да имат бъдеще след толкова години на разруха и упадък, трябва да е ясно, че това няма как да бъде направено от тези, които го причиниха. Няма да преодолеем нито икономическата, нито демографската криза без помощ от държавата и без модерна лява политика и управление.
           В изминалите седмици АБВ-Д21 водим коректна, активна, публична и теренна кампания, като се опитваме да бъдем конкретни, ясни, откровени, както и да поставим пред обществото, не само проблемите, но и техните решения. В тези избори, ние от АБВ-Д21 се отличаваме с ясна визия за бъдещето и нестандартност. Нашите виждания и обещания са насочени, не само към разочарованите от старата левица и старата десница, но и към всички български граждани, от всички верски и етнически групи. Ние поставяме акцент върху идеите си за реформа на съдебната власт и прокуратурата, върху типично леви искания, като премахването на плоския данък, върху борбата с бедността и мизерията и най-вече, върху отстояването на националната ни сигурност.  Нещо повече, поискахме от Прокуратурата и ДАНС изрично да разследват дейността на всички представители на ДОСТ, както и на турските емисари у нас, които ги подкрепят. Поискахме и при наличие на нарушение, на разпоредбите на ИК, на Закона за политическите партии, на Конституцията и националната сигурност, на тези лица персонално да им бъде потърсена отговорност по НК, а регистрацията на партията заличена. Ние сме, както опонент на ГЕРБ и БСП, така и заставаме зад българските граждани в борбата им срещу олигархията и монополите.
            За нас лицемерието трябва да има граници. Няма да позволим на никой да мачка България с безумните санкции срещу Русия, да превръща родината ни в буфер за бежанци, да спре редица енергийни проекти и да унищожи малкия и среден бизнес, за да настани тук транснационални корпорации, бежанци или чужди за нас етнически модели.
            Настъпи времето, когато заедно трябва да решим, че начело на държавата трябва да застанат млади и успели личности, необвързани със досегашното политическо статукво, които ясно да заявят, че на нас - българите, не ни трябва и никога не ни е трябвала милостиня от Брюксел, а ясни правила и закони, които важат и се спазват безусловно от всички! Личности които осъзнават, че Русия не ни е враг, и че ангажиментите на България към Европа и НАТО не изключват взаимноизгодното партньорство и сътрудничество с Русия. И не на последно място, хора, които имат смелостта да защитават, независимо от цената, сигурността и суверинитета на България.
                 Затова, нека на 26-ти Март, всеки от нас сериозно се замисли, какъв иска да бъде, в каква държава желае да живее и кой да го управлява. Нека на 26-ти гласуваме с Бюлетина №8 за превръщането на България в социална, икономически развита и сигурна държава.
Павел Кралев
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.