Ако се спазват стриктно указанията на Централната избирателна комисия (ЦИК), в Турция на 26 март правото си на вот ще упражнят най-много 25 000 изселници. Гласуването става бавно заради задължението избирателят да попълва на място и да подписва пред членовете на секционната избирателна комисия, което тревожи агресивните партийни представители, предаде от Истанбул репортер на 24rodopi.com.
Избиратели в „Султангаази“, Истанбул, бяха посрещнати с османския марш, който се използваше в предизборната кампания от една от партиите. „Пускаха началните акорди, за да ни напомнят за коя партия трябва да се гласува. След реакция на избиратели и направена забележка, агитаторите спряха високоговорителя, монтиран на автомобил на паркинга пред сградата“, коментираха избиратели.
До 8.30 часа в тази секция бяха гласували 73-ма изселници.
Опашки от избиратели има пред всичките 35 секции в Турция. Някои са дошли още в 6.30 часа, за да упражнят правото си на вот.
Голяма е и опашката от хора пред консулската ни служба в Истанбул, предава репортерът на Нова тв Генка Шикерова, която посети първа и втора избирателни секции.
В първата секция наред с представителите на СИК, има и млади мъже, застъпници и наблюдатели и представители на определена политическа сила. Те бяха без баджове, въпреки че това е изискване на ЦИК", разказа за "Събуди се" Генка Шикерова. 
Започнаха и първите скандали във връзка с попълването на декларациите за гласуване. Те се попълват вътре, на място и да се полага подпис пред членовете на секционната избирателна комисия. Това обаче затруднява работата на комисията и забавя хората.
"В първа секция в Турция се говореше на турски език. Застъпници и наблюдатели даваха инструкции на хората, които гласуват. Бяха се оформили на практика две опашки – на хората, които вече са гласували и чакат да си вземат документите и втора – на хората, които трябва да попълват декларации", допълва репортерката на Нова тв. 
От втора секция ще бъде подаден първият сигнал за изборни нарушения заради това, че не са създадени условия да се попълват декларации от повече от един човек, с което изключително много се бави опашката.
Нова тв съобщи, че турски кметове се появили пред изборните секции.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/3/17 10:46

    Хахахахаха дори Ердоган е безсилен срещу тромавостта на българската администрация.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/3/17 11:39

    Какво означава да си български гражданин като не можеш да четеш и пишеш на български език ?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен26/3/17 11:42

    Браво на институциите. Ние съвестните турци искаме да спрем агента Павел който за собствения интерес ще превърне България в Сирия. При такъв случай ще застанеме рамо до рамо с българите при който случай единствено можем да ги премахнем изцяло

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен26/3/17 12:37

    Какво значи "стриктно"? Или се спазват указанията на ЦИК, или не се спазват!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен26/3/17 13:48

    Какво означава съвестен турчин

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен26/3/17 14:34

    Браво на Президента!Неграмотни хора няма да определят бъдещето на България!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен26/3/17 15:00

    До 13.48
    Съвестен турчин означава.
    Турци които са в реалния свят и имат съвест, морал, достойнство, не са продажни ялакии, не са били доносници, не са шалварорезачи, не предават народа си за собствено благо, не са курвенски синове, майките им не бяха пачаври на се ебаха с агенти и бивши комунисти, не са предатели на нация и народ и вай важното не са недоносени чеда на тоз оня че да гласуват за агенти и предатели. Помисли си ти от кой сорт си сега и ще се самосъзнание дали си съвестен турчин или един по горе изброените

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен26/3/17 15:40

    Аз ако оправя тебе ще стана съвестен турчин

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен26/3/17 23:17

    Какво значи"В първа секция в Турция се говореше на турски език"В Турция на английски ли се говореше до сега....

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.