5 акта на обща стойност 7 500 лева бяха наложени на магазин „Кауфланд” в Кърджали от служители на Инспекцията по труда. Те обаче бяха отменени от Районния съд в Кърджали след като санкциите бяха обжалвани от страна на ръководството на местния обект от националната верига.
Инспекторите констатирали лица в магазина, които не били в работни униформи и се породило съмнение за „прикриване на трудов договор”. От ръководството обяснили, че са наели 38 души за извършване на инвентаризация в магазина, като с тях били сключени  рамкови споразумения за извършване на съответната дейност в рамките на два дни. Заплащането пък било по 4 лева на час. Наетите лица трябвало да изброят стоката по щандовете, тъй като ръководството не можело да допусне затваряне на магазина при извършване на инвентаризацията от собствените служители.
Петте санкции от по 1500 лева, наложени заради „външните броячи”, бяха отменени от районните магистрати в Кърджали.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

18 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/3/17 09:04

    Ако беше някое българско магазинче дали щяха да отменят глобите?
    Както винаги "за милиони няма закони"

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/3/17 13:21

    Ще ги отменят разбира се. Кауфланд е голяма верига ако не може да плати съдебен процес то какво?
    Измамници! Аз работих там доста време всички тези временни работници работят и без рамкови споразумения викат ги да чистят да подреждат да изхвърлят боклук да правят какво ли не. Десет човека си изпотрошиха краката и какво. Скриха трудови злополуки. Обещават едно плащат друго. Тези хора колко пъти след работно време ги затварят в склада да лепят етикети да подреждат. Няма как да ги хване инспекцията защото след 22.00 часа заключени вътре хората работят.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен19/3/17 13:22

    защо ли не се учудваме? Задължително трябва да ги глобят но съда ще ги отмени. Държава!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен19/3/17 13:23

    Инспекторите нищо не могат да направят. За съжаление и 100 глоби да напишат пак нямат шанс. Срещу кой се борят???

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен19/3/17 13:25

    Ех там работих и аз също на граждански договор . викат ме редовно и сега. не винаги ми сключват договор. Плащат по 4 лева ама като ти удържат данък остават 3 лв. Жалко че не ги глобяват . Всички работят извънредно.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен19/3/17 13:27

    експлоатация на труд. а уж са европейска верига. колко пъти работим след 22.00..............колко. от 30 дни в месеца 25.......... а тези с гражданските работят в склада да не ги хванат. всякаква работа работят.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен19/3/17 13:28

    много си прав ако беше български магазин глобите щяха да са вече потвърдени. ама срещу кой да се борят????? срещу кой!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен19/3/17 13:29

    4 лв. на час? Подигравка!!!Пак да ги глобят дано!
    Може пък и да спечелят.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен19/3/17 13:29

    Какво да направят инспекторите?Могат да напишат глоба а независимия съд ще реши.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен19/3/17 13:31

    никой от нас не е броял само. работихме и пренасяхме продукти от склада до магазина от рампата до склада после чистихве и накрая 3 лв. чисто. повее и да ме викат няма да ходя.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен19/3/17 13:34

    za takiva kato tah nqma globi

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен19/3/17 13:34

    ей тоя кауфланд не ги е срам.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен19/3/17 17:16

    пред секи техен магазин има продава4и на Царевица ,и малки щантдове за турски одиколлони ,за които несе издават касови белешки и ники неги провери

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен19/3/17 17:20

    до 09.04
    защо винаги се намира някой, който без да разбира от право дава компетентни мнения и становища. И кои са тези "милиони, за които няма закони"?
    Напротив-има закони. И доказателство за това е отмяната на незаконосъобразните наказателни постановления.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен19/3/17 19:44

    Смешници и подиграващи се със слижителите дето ги глобили и също така потъпкване на закона и което е също нарушение да се отмени наказанието което си е правилно и по този начин от днес всеки има правото да се оправдае с това решение на съда.
    Ако не могат да затворят магазина то вечерта когато го затворят тогава да изброят стоката. .подиграват се с институциите в отворен МАГАЗИН НИКОГА НЕ МОЖЕШ ДА ИЗБРОИШ СТОКАТА И В ТОЗИ МАГАЗИН НАЙ МАЛКО ЗА 30-50 000 ЛЕВА В ПОВЕЧЕ ЩЕ ПОКАЖАТ СТОКА ЗА СЪЩИЯ ДЕН .
    Тъй като когато се брои стоката народа пазарува ЗАТОВА РЕШЕНИЕТО ТРЯБВА ДА СЕ ОБЖАЛВА И ДА СИ ПЛАТЯТ ГЛОБАТА ИЛИ ОТ ДНЕС НАТАТЪК ВСЕКИ ДА СЕ ОПРАВДАВА С ТОВА РЕШЕНИЕ И КОЙ ГУБИ АМИ МНОГО ЯСНА ДЪРЖАВАТА.. РЯЗАНИЯ ПАРМАК ОТ ДЪРЖАВАТА НЕ ТРЯБВА ДА БОЛИ

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен19/3/17 19:49

    ами що не ги глобите за извънреден труд! работят денонощно

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен19/3/17 19:51

    В цялата страна работят така и кой ги е глобил и наказал?
    работниците отиват да се оплачат в инспекцията от там ги връщат.
    Колко пъти сме звъняли на телефона на инспекцията. никой нищо не помага.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен19/3/17 21:13

    Tova e laja. Nema fakti, nema dokumenti.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.