40 килограма риба в бракониерска мрежа може да костват „главата" на зам.-районния прокурор на Кърджали Чавдар Чавдаров. Държавен обвинител №1 Сотир Цацаров е внесъл предложения във Висшия съдебен съвет за образуване на дисциплинарни производства срещу трима прокурори в страната. Единият от тях е и Чавдаров.
Предложенията са заради допуснати нарушения на Кодекса за етично поведение на българските магистрати, накърняващи сериозно престижа на съдебната власт. Главният прокурор ще поиска налагане на най-тежкото дисциплинарно наказание – дисциплинарно освобождаване от длъжност на прокурорите Цветанка Гетова, Милена Даскалова и Чавдар Чавдаров.
Предложението на главния прокурор за образуване на дисциплинарно производство срещу заместник-районния прокурор на Кърджали Чавдар Чавдаров се основава на проверка от отдел „Инспекторат".
Припомняме, че на 13 март т.г. Чавдаров бе спипан да превозва 40 килограма риба, оплетена в мрежа в багажника на личния си автомобил. След подаден сигнал за бракониерски улов, полицаи и служители на ИАРА спрели джипа на прокурора в района на бившия Оловно-цинков завод. При измерването било установено, че рибата била с общо тегло 40,800кг. – 38 кг. моруна, 2 кг. речен кефал и 800 гр. бяла риба. За извършено нарушение по Закона за рибарството и аквакултурите, на зам.-районния прокурор е бил съставен акт от контролните органи.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен29/3/17 15:38

    Абе Чавдаров, ти не се наяде бе човек. То не бяха агнета по нулата на язовир Кърджали. Нямам думи.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен29/3/17 16:27

    И какво сега, да имаме вяра на полицаите ли. Спипали човек на пост. Ами за тези със скъпите джипки за които полицаите си затварят очите- КАКВО ДА КАЖЕМ.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен29/3/17 17:37

    ЦАЦАРОВ ДА ВКАРА В ЗАТВОРА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ А НЕ ДА СЕ ЗАНИМАВА С ГЛУПОСТИ

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен29/3/17 18:05

    Bravo na glavnia prokuror na bg.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен29/3/17 18:31

    Чавдаров баща ти е доблестния човек който ще го помним само с добро но този път дето си хванал е грешен и непоправим. И най важното си на грешна страна и мисли за интересите на народа си и майка България

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен29/3/17 21:00

    На всяка свиня й идва Коледата!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен29/3/17 21:52

    Toy ot ućenik sie BRAKONIER iztrovi Ribata v Kyos Dere s hlorna VAR.....

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен29/3/17 22:19

    Въпросният ,прокурор -Просто е бил неудобен на някой ....
    А тези господа, в съдилищата където потулват, срещу крупен подкуп дори убийства......Техните мрежи как се наричат г-н Цацаров
    Защо няма наказани от тях ????/ Казвам се Атеш .....
    Ако имам отговор ,ще ви дам и фамилното ми име -Дори тел за връзка .!!!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен30/3/17 08:15

    цацаров не ходи на риба, на него му носят готова

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен30/3/17 11:26

    Г-н Цацаров да направи пълна чистка на съда и прокуратурата .Институциите с най нисък рейтинг в държавата .

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.