Председател на изборна секции закъсня с час, много от членовете на СИК са подменени

Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално. Секционните помещения и съдържащите се в тях материали тази сутрин са предадени на  СИК.  До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. За осигуряване на охраната на изборните секции са ангажирани 446 полицейски служители, които отговарят за реда и спокойствието в региона.
Служителите на звената на дирекция „Български документи за самоличност“ в ОД на МВР-Кърджали издават и в днешния ден удостоверения  на граждани, които са с откраднати или повредени лични карти, за да могат да упражнят правото си на глас в изборния ден. От 21 март до днес са издадени 37 удостоверения за гласуване. За същия период в сектор „Български документи за самоличност” са издадени 414 лични карти и 783 паспорта.
Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени и лица в нетрезво състояние, както и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на хората.
С час закъснение пристигна предсeдател на секционна комисия в Кърджали. Причината - извършвани проверки от началото на изборния ден, съобщава Канал 3.
260 хиляди са регистрираните гласоподаватели в област Кърджали, голяма част от тях са извън страната.
Между102 кандидати от 18 листи ще избират граждани от региона на Кърджали, както и българските изселници, дошли специално за деня на вота.
Много от членовете на секционните комисии са подменени в последния момент, което говори, че те не са получили необходимото обучение. Това вероятно отново ще създаде проблем в приемането на изборните книжа в РИК. В Кърджали има рекорден брой регистрирани застъпници.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.