Прокурор от Кърджали е бил спипан с бракониерски улов. Ч.Ч. е бил спрян за проверка в района на бившия Оловно-цинков комбинат в понеделник сутринта, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура. Служители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури установили, че в лекия автомобил „Нисан" се превозва 38 кг. морунаж, 2 кг. речен кефал и 800 грама бяла риба, оплетени в 50 метра хрилна мрежа. Автомобилът не е специализирано транспортно средство по реда на чл. 246 от Закона за ветеринарно медицинската дейност и е установено, че рибата е била без декларация за произход. На Ч.Ч. бил съставен Акт за установяване на административно нарушение от служителите на ИАРА – Кърджали. Рибата и мрежата били иззети, като в РУ на МВР – Кърджали Ч.Ч. дал писмени обяснения по случая. Той е в отпуск по болест от 20 октомври 2016 г. до момента.
Административният ръководител на Районна прокуратура – Кърджали е разпоредил проверка във връзка с установяване на основания за реализиране на дисциплинарна отговорност спрямо Ч.Ч., който е заместник административен ръководител на Районна прокуратура – Кърджали. След приключването на проверката и в зависимост от резултата й, материалите ще бъдат изпратени на прокурорската колегия във Висшия съдебен съвет по компетентност като орган, който единствен може да налага дисциплинарни наказания на административните ръководители и техни заместници.
24rodopi.com
На снимката: Така изглеждаше яз. "Студен кладенец", край ОЦК и "Бентонит", през октомври м. г
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.