Това, че Обединението „Демократи за отговорност, справедливост и толерантност“ (ДОСТ) има само 0,7 % подкрепа у нас (последното проучване на електоралните нагласи е на АФИС – б. р.) и оставащите за прескачане на 4-процентната бариера за влизане в парламента 3,3 % трябва да дойдат от Турция и изселническите автобуси, си е проблем на Партията на справедливостта и развитието (AKP). Който създава партия, той трябва „да я храни и пои“, да й решава кахърите докрай.
Това, че в кърджалийската структура на ДОСТ гръмна голям скандал с партийните торбички за купуване на гласове, вече е проблем на цяла Турция. Защото парите за купуването на хранителни продукти, които трябвало да стигнат до хиляди избиратели в 9-ти Кърджалийски многомандатен район (а и не само тук), не са от частния сектор, а от данъците на турците. В южната съседка ДОСТ е подкрепяна само от управляващата AKP и ако приемем, че
половината от данъкоплатците не биха реагирали на сигнала „Даваме им по 16 евро на пакет с храни, а до хората стигат продукти едва за 13 лева“, защото вярват на AKP и крилото й в България - ДОСТ, то останалата половина от населението е на друго мнение. Отчет трябва да има. Но и санкции.
Тази логика следват недоволните активисти на ДОСТ в Кърджали, благодарение на които гръмна един от двата големи скандала в партията тези дни. И добавят, че „един истински турчин никога, ама никога няма да открадне от залъка на бедния човек“.
„Първо на събиране на координаторите и актива в Кърджали Шабанали, който се беше върнал от Турция, съобщи, че в пакетите ще има продукти за 35 лева. Каза се „да има за готвене цял месец“. После ни беше събощено, че в пакетите ще има храна за 25 лева. Когато в събота видяхме какво има в торбичките, които се раздаваха на жените пред ресторанта във „Възрожденци“, бяхме сащисани. Само за 13 лева!“, разкрива пред 24rodopi.com един от ключовите играчи на ДОСТ в Източните Родопи.
Припомняме, че търговците, забъркани в скандала, изчислиха, че в торбичките с логото на ДОСТ и номера на бюлетината на партията за изборите на 26 март има продукти за 13 лева и 41 стотинки.
„Осигурените от Турция средства са за 8 000 пакета, част от парите бяха усвоени, по-голямата ще пристигне всеки момент. След скандала, в офиса на партията започнаха сметките на база 25 лева продукти и заваляха въпросите „От пакет се спестяват по 10 лева минимум, ще раздадем 8 000 торбички, къде тогава отиват 80 000 лева? Кой прибира тези 80 000 лева?“. Тогава влетя един от общинските координатори, който в самото начало беше против да се купуват храни от склададжията Касим, който бил "създаден" от ДПС. Попита „Защо с парите от Турция ДОСТ финансира бизнесмен на ДПС? Толкова ли няма други складове в Кърджали?“. Всъщност, още преди 20-ина дни пакетите се правеха в склада на Касим, но заради неприязънта на някои от местните лидери към него, пълненето на торбичките се прехвърли в магазина на Хикмет Рамадан – Даито, на входа на автогарата. Наложи се отново да се върнем в склада заради големите поръчки, където ни хванаха по бели гащи“, разкрива още активният достаджия.
Питаме го защо се заговори за 16 евро на пакет с храни.
„Първо в Турция беше представен наш проект за торбички, на които да бъдат изписани ДОСТ и номера на бюлетината,  а вътре да има храни от първа необходимост за 8 евро. Отчетохме, че напразно на президентските избори сме очаквали резултати с раздаване на запалки и шапки, и предложихме храни. Г-н Азис в Анкара много харесал идеята и казал на Шабанали в торбичките с храни да са пълни с брашно, захар, олио и т.н. за 16 евро. Това е последната договорка. В началото пакетите бяха за 25 лева, после за 35 лева, накрая има стискане на ръцете за 16 евро (около 31 лева). От което следва, че няма отклоняване на 80 000 лева, а много повече“, коментира активистът на ДОСТ.
На въпроса „Кой е този г-н Азис от Анкара?“, той отговаря: „Научихме, че той е най-важният за ДОСТ човек в Турция на заседание на оперативното бюро, което се проведе на 2 март в ресторант „Ориентал“. Заседавахме заради друг скандал. По едно време лидерът ни набра по телефона някога и…“.
(Следва)

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/3/17 10:23

    Ами нормално е пакета да бъде за 13.00 лева,тъй като ДОСТ е 13-ти номер,а останалите пари ги ядат техните копои,които ходят по селата и ядат кюфтета и кебапчета без отчет,като нашия Н.Юсеин-бей...

    ОтговорИзтриване
  2. Камен Петков7/3/17 10:39

    АТАКА-ПОБЕДА !

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/3/17 10:43

    Виште bostora преди две години къв беше сега къв е. Леко шаладиса а преди миришеше от глад. Иначе съшия кюлия

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен7/3/17 10:49

    В дост само предатели и ач кйопеци и бивши комунисти

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен7/3/17 11:21

    дОСТ партията няма да изкара много.Бре ДпС ари,вие най добре от всички познавате особено по така централни да ги наречем достаджии,не всички но болшинството от тях са краци и мушенници.При това положение имали вероятност дОСТ да просперира?Според мен няма.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен7/3/17 12:04

    ostavete pone na izbori da dadat ne6to na hotrata bere , tezi polititsi samo obe6tavat ina4e

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен7/3/17 13:05

    Az v kishti nyaman .kilogram brashno.i nishto.nyamashe da e zle da mi donesat.podarik.tova deto e na snimkata-ili v bck.da hodya ili viv sotsiala dali shte mi pomognat?-hora razberete nyamam v kishti kakvo da yam.a tryabva da hranya semeystvoto si.bezrabotniyat.az.123.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен7/3/17 13:36

    Щом печелят толкова лесни пари, Кемал и Исмаил да си изчистят борчовете по града. Иначе стойки до немай къде, пък висят на половин град.
    Накой който им е вършил услуга да си е получавал парите от тези двамата ачове?

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен7/3/17 13:36

    Ние сме подкрепяли досега ДПС, но след изгонването на г-н Местан от Движението останахме шокирани и разочаровани.ДПС има две лица. Едното е лицето на хората, които са вярвали в идеалите. Другото е уродливото лице на Сараите, които използват Нашия глас, за да обслужват интересите на олигархията и мафията.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен7/3/17 13:36

    Щом печелят толкова лесни пари, Кемал и Исмаил да си изчистят борчовете по града. Иначе стойки до немай къде, пък висят на половин град.
    Накой който им е вършил услуга да си е получавал парите от тези двамата ачове?

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен7/3/17 14:15

    Който е крал пак ще открадне ! Който е предавал хората около себе си, пак ще предава ! Справка - далият много клетви

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен7/3/17 14:16

    Резиллък по кърджалийски. Жалко, че такива смотаняци излагат всички български турци.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен7/3/17 14:46

    Snoshti DPS razdavashe paketi s produkti i pari v s Pan4evo

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.