Агитацията на представители на турската официална власт в полза на ДОСТ са директна намеса във вътрешните ни работи, ясно заяви Външното ни министерство на турския посланик Сюлейман Гьокче.
"Обещанията за материални стимули при гласуване и откритите призиви за подкрепа на една определена политическа партия разглеждаме като директна намеса във вътрешните работи на България и считаме за напълно неприемливи", заявиха от Външно министерство по време на срещата на зам.-министъра на външните работи Бойко Мирчев с турския посланик.
Сюлейман Гьокче беше привикан в МВнР заради скандалния клип на ДОСТ, в който участва, както и за откритите призиви за подкрепа на една определена политическа сила от страна на турския социален министър Мехмет Мюеззиноглу, направени в Истанбул пред изселници от България на 3 и 6 март 2017 г.
Турската страна е дала разрешение за разкриване на секционни избирателни комисии за парламентарните избори на 26 март 2017 г., в което категорично се забранява провеждането на политическа пропаганда на територията на Република Турция. Като страна, член на Европейския съюз, който е основан на правила, България стриктно спазва условията. Изказванията на социалния министър на Турция нарушават тези изисквания и пораждат редица въпроси, посочват още от МВнР.
Заместник-министър Мирчев е апелирал към посланик Гьокче да доведе до знанието на своето правителство позицията на българската страна и е призовал да не бъдат допускани подобни нарушения.
Това би позволило двете страни да се концентрират върху важни за двустранните отношения теми, допълват от Външно министерство.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

22 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/3/17 19:47

    A утре ще поканите Местан на кафе и ще поискате да предаде поздрави и извинения на посланика за привикването !Всичко е парлама за пред народа! Продадохте България !

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/3/17 19:59

    Робски народ,робска държава.Какво трябва да стане че да се събудите.
    Няма ли грам достойнство в тези управленци. Ние доброволно сме станали част от Турската република.Къдете сте бе смешници ПАТРИОТИ

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/3/17 21:03

    Това е унижение на всички.И българи и турци.
    Кои са те да решават какво ще става в България!
    Кого да избираме,на кой да се подчиняваме.
    Къде си Българино!!!!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен7/3/17 21:18

    СМЪРТ ЗА ПРЕДАТЕЛИТЕ....СВОБОДА ЗА НАРОДА

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен7/3/17 21:30

    Само толкова ли??? Ехх Бойко,Бойко подари БЪЛГАРИЯ на Ердоган!!! И сигурно сега пак са виновни ДПС нали? На 26. март ще видим кои са истинските патриоти!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен8/3/17 05:07

    На 26 март истинските патриоти Слави Бинев и Камен петков ще са депутати от ДПС !

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен8/3/17 07:36

    ГЕРБ Е ВИНОВЕН ЗА ВСИЧКО.ДОЛУ ГЕРБ ПРЕДАТЕЛИ ТАКИВА!ИГРАЯТ ЗАДКУЛИСНО,НО ЩЕ ИМ РАЗКАЖЕМ ИГРАТА НА ИЗБОРИТЕ НА ТЕЗИ КАЛИНКИИ.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен8/3/17 09:47

    Turcite i bilgarite sa bratiq shte podkrepqme dost i nie bilgarite shte glasuvame za demokratciqta za dost

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен8/3/17 10:35

    Знае се, че в Турция предстои референдум на който народът на тази държава ще бъде питан, дали Реджеб Таиб Ердоган да получи президентски пълномощия и въобще, Турция да стане президентска република! По повод скандалното поведение на Гьокче, един от отговорите на българската държава следва да бъде следният! Всички българи с българско гражданство, но живеещи в Турция да не гласуват на този референдум! Или да гласуват против Ердоган! Ако не го сторят, то българската държава ще им отнеме българското гражданство и ще въведе непоносими във финансово отношение визи за влизане в България! Гьокче и други като него от ислямистката партия на Ердоган твърде прибързано са приели, че българите са абдали! Имаше един абдалин, Борисов, но той няма как повече да продава държавата си!...

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен8/3/17 10:38

    ГЕРБ Е ВИНОВЕН ЗА ВСИЧКО.ДОЛУ ГЕРБ ПРЕДАТЕЛИ ТАКИВА!ИГРАЯТ ЗАДКУЛИСНО,НО ЩЕ ИМ РАЗКАЖЕМ ИГРАТА НА ИЗБОРИТЕ НА ТЕЗИ КАЛИНКИИ.БЕЗ ПОДКРЕПАТА НА БОРИСОВ НЯМАШЕ ДА СЕ РЕГИСТРИРА ДОСТ.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен8/3/17 10:39

    Вие няма да гласувате за ДОСТ, вие ще гласувате за Ердоган ! Бойко ще ви поздрав,вя, а Ататюрк ще ви проклина!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен8/3/17 14:41

    Недейте бра грижа за Турция гладници смотани. Защо не си гледате оправията в България та да си избирате стабилно правителство и да заживеете като хората, не като мизерници. Турция никога не е искала и не е вземала хищо от България, напротив само е давала. Забравихте гладните 1991§92 когато не остана хляб по фурните и първа помощ се притече Турция със стоки от първа необходимост.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен8/3/17 14:58

    Турция, ако агитира за ДОСТ,не прави в България,че да се меси във вътрешните работи,а агитира изселниците в турция,така че какво ги бърка това българите.Не агитира българите в България,така,че всеки да си гледа работата.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен8/3/17 14:59

    Българите сърдете се вашата партия продажници ГЕРБ.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен8/3/17 17:32

    14;41 ti si goliam maloumnik bre daul krizata v bg be sled jan videnovata zima 1997 .DO TOGAVA OSTE FABRIKITE SI SEDIAHA . GLUPAK SLED 1990 GODINA TURCIA FALIRA TAMAN 2 PATI AHMAK S EDIN MILION LIRI SAMO HLIAB NE MOJESHE DA SI VZEMESH DANA HAIVAN SMOTANIAK.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен8/3/17 19:49

    Жалко е, че Бирол Дилбер-Исмаил- Босфор, Кемал измамника от Измир и Шабанали -псевдо имамамина точат на " юруш" парите,които са предназначени за етноса.
    Докога бе, крадци. От джамиите не излизате. Лъжци бездарни.
    Коч- кози груп: Тримата без сач, пък надолу сакала от ченето стърчи. Миризливци.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен8/3/17 19:51

    Жалко е, че Бирол Дилбер-Исмаил- Босфор, Кемал измамника от Измир и Шабанали -псевдо имамамина точат на " юруш" парите,които са предназначени за етноса.
    Докога бе, крадци. От джамиите не излизате. Лъжци бездарни.
    Коч- кози груп: Тримата без сач, пък надолу сакала от ченето стърчи. Миризливци.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен8/3/17 19:54

    Давайте снимка на краците че не ги поснаваме да ги знаем

    ОтговорИзтриване
  19. ДОСТ е единствената партия, която може да гарантира истинска демокрация. Накратко: ГЕРБ - държавна сигурност, бивши комунисти и хора от подземния свят (самият Бойко Борисов е бивш охранител - "мутра"). БСП - 90% бивши комунисти. ДПС - партия създадена от държавна сигурност в лицето на Ахмед Доган с цел контрол на малцинствата. ПАТРИОТИТЕ - пишман патриоти, разбирайте най-големите врагове на България - прости, необразовани и тласкащи държавата към етнически конфликити, т.е. нова национална катастрофа. ДОСТ - партия защитаваща правата на всички (българи, турци, помаци и т.н.), партия зад която стои Турция, т.е. най-добрият съсед на България гарантира за тази партия. ДОСТ е гарант за всички помаци и турци (мюсюлмани), че техните права ще бъдат спазвани. Наследниците на Османците (помаци и турци) могат да бъдат сигурни за техните имена и свобода на слово и изповядване на религия. Партията е гарант за добри отнощения между България и Турция, един съсед, който е икономически тигър в световен мащаб и никога не имал политика против България.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен8/3/17 20:58

    14.41 begai v turkie

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен8/3/17 21:06

    Ще гарантира само " КРАЖБА" и разделение. Хора, осъзнайте се, ДОСТ е паплач за хората , които са малцинство, най вече за Кж областа. Имената говорят.
    И честито! С други макс крадци! Тримата от запаса.
    Край босфора шум се вдига, лъскат кражби и пари........

    ОтговорИзтриване
  22. видяхме какво направи ГЕРБ и ДПС, които бяха в скрита коалиция; видяхме и коалицията БСП - ДПС, съсипаха и малкото, което имаше.
    ДПС е партия, създаден от държавна сигурност, с цел пълен контрол и маргинализиране на малцинствата, затова и Турция явно е против ДПС. Турция милее за своя народ и дава ясен знак. Турция не е враг на България, затова сигнализира. Само ДОСТ, партията на демокрацията, гарантът за правата на турци, помаци и българи, ако щете, защото свободата е за всички!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.