Уникална 3D рисунка ще радва вече учениците в СУ "Васил Левски" в Ардино. Автор е младата турска художничка Ейлем Чалъшкан от побратимената община Къркларели (Лозенград). Рисунката е направена в антрето на най-голямото ардинско училище и бе открита в четвъртък от кмета на общината Ресми Мурад и зам.-директорите на учебното заведение Фиданка Кисьова и Живко Коджаманов. Тук бяха още председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, гл.специалист „Връзки с обществеността" към община Къркларели Варол Шен, мениджър на художничката Федаи Каврък.
„Уникална 3D рисунка, която ще предизвиква усмивки у децата. Благодаря на кмета на Къркларели Мехмед Сиам Кисимоглу за съдействието. Това са плодовете на приятелството и сътрудничеството между двете побратимени общини. Надявам се в бъдеще да реализираме още повече подобни инициативи", заяви кметът Ресми Мурад. Той подчерта, че общинското ръководство винаги е организирало и подкрепяло прояви в сферата на културата и изкуството.
Ръководството на СУ "Васил Левски" благодари на талантливата млада художничка от Турция и на ръководството на общината в лицето на кмета Ресми Мурад. Приемат направената 3D рисунка като подарък за всички ученици, които се обучават в училището. "В сградата на учебното заведение има още свободно пространство, където могат да бъдат осъществени и други проекти, защото резултатът е изключителен и ефектен", уточниха от школото.
"Работих осем дни, предимно през нощта, тъй като през деня се провеждат учебни занятия. Цветната рисунка е с размери 4/4 метра. Прекарах незабравими дни в Ардино. Тук се живее по-спокойно, а хората са по-гостоприемни", сподели Ейлем Чалъшкан. Тя уточни, че през месец май отново ще дойде в Ардино, за да нарисува втората си 3D рисунка, този път в централния парк на града.
Ейлем Чалъшкан обича да твори 3D-рисунки върху тротоари, паркове, във входовете на различни държавни институции, училища. Тя е първата жена в Турция, която се е усъвършенствала в това уникално изкуство. Ако други учебни заведения и институции на територията на областта искат да направят 3D рисунки, могат да се обадят на Варол Шен (00 90 543 24 58 820) и Федаи Каврък (00 90 546 49 50 493).
Гюнер ШЮКРИ
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/3/17 10:46

    Браво на АРДИНО!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/3/17 12:46

    E cak pak unikalno ??? V BG ima stotici firmi koito se zanimavat s 3b izobrajenia na podove tavani steni.Masovo ot predi 5-6godini nasam takiva kartini mogat da se vidiat po hoteli zavedenia i domove,napraveni ot BG firmi .Redakciata, napravete reklama na tezi firmi po kacestveno i na po izgodni ceni viarvaite rabotiat otkolkoto cujdi.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/3/17 13:46

    Рекламата се прави само защото художничката е от Турция. Много български художници биха нарисували съществено по-добри 3D картини. Стига подмазване на комшиите! Ардинския кмет да си прави реклама с нещо БЪЛГАРСКО - от България хляб яде харам толкоз години!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/3/17 22:14

    Ужас,,, завистта е опасна хора...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.