Натискът на ислямистите върху българските турци върви по две линии: “Ако не подкрепяш ДОСТ – не си турчин“ и „Внимавай - имаш близки в Турция и има бизнес там!“

Турският посланик Сюлейман Гьокче е бил привикан в Министерството на външните работи, съобщиха от ведомството.
Автомобилът на посланика на Турция у нас Сюлейман Гьокче (С 0500) в момента се намира пред официалния вход на Министерство на външните работи, съобщава Епицентър. бг. Първият дипломат на Анкара е на среща с външния ни министър Ради Найденов. Предполага се, че Сюлейман Гьокче е привикан от служебния министър заради последния скандал около името му - той се появи в предизборния клип на „Обединение ДОСТ“ на Лютви Местан и Орхан Исмаилов.
 Източници на Епицентър.бг твърдят, че българската страна вероятно ще изрази остър протест заради откритата намеса на чуждия дипломат във вътрешните ни работи. С участието си в предизборния клип на ДОСТ и откритата си подкрепа за Местан и Исмаилов, Гьокче грубо е нарушил Виенската конвенция за дипломатическата служба.
От правителството неофициално твърдят, че външният министър Ради Найденов ще изрази и остър протест заради поведението на турския министър на труда и социалните грижи Мехмет Мюеззиноглу, който на среща с български изселници в южната ни съседка открито агитираше масово да се гласува за ДОСТ.
„Всеки, който има право на вот, трябва непременно да се яви да гласува. Всеки един глас е важен, не смятайте, че вашият глас няма да има значение. Ние, гражданите на Република Турция, трябва да осигурим излизането на коалицията ДОСТ на предни позиции в изборите в името на по-доброто бъдеще на сънародниците в България“, е казал Мюеззиноглу на среща с представители на организациите на изселниците в Истанбул.
Сюлейман Гьокче вероятно няма да бъде обявен за персона нон грата в България, тъй като това би предизвикало срив в българо-турските отношения. След срещата във Външно министерство се очаква изявление на министър Ради Найденов.
Седмици преди парламентарните избори у нас, управляващите в Турция ислямисти на Реджеп Ердоган оказват силен натиск върху българските турци. Те са притискани по два линии: “Ако не подкрепяш ДОСТ – не си турчин!“ и „Внимавай - имаш близки в Турция, имаш бизнес там!“.
В опита си да помогнат на ДОСТ да влезе в следващия български парламент официалните власти в Турция са готови да направят нечувани до момента отстъпки на част от изселниците, които все още имат неуредено турско гражданство и живеят нелегално, обобщава медията. С решение на турското правителство онези български граждани от турски произход, които към момента пребивават без визи в Турция, на практика нелегално, ще могат еднократно, без да плащат глоби на границата, да дойдат България, да гласуват на 26 март и да се върнат. Нещо повече - всички български изселници в Турция са призовавани и притискани от турските власт да дойдат и да гласуват в България за ДОСТ, заключава медията.
24rodopi.com
На снимката: Сюлейман Гюкче на митинг на ДОСТ в село Могиляне, който започна с възгласи „Аллах Акбар“

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

18 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/3/17 16:25

    Suleyman Gokce yı bu ulkeden kovmak lazım Bulgarıstan Turklerını boldu

    Yuh sana bı de diplomat olmus yazıklar olsun sana be

    ОтговорИзтриване
  2. Камен Петков7/3/17 16:30

    АТАКА-ПОБЕДА !

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/3/17 16:33

    Гокче се прибира във Турция идва Ердоган номер 2 във София...снощи 2 часа говорих лично със Баш кана...бинго

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен7/3/17 16:50

    Ердоган трябва сам да отзове посланика си от България, защото го лъже, че зад Местан и Шабанали има някой и че турците тук ще гласуват за ДОСТ.Много грешна политика.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен7/3/17 17:20

    Родопи,искрено ви благодаря разсмяхте ме.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен7/3/17 17:24

    Ние от Груево ще гласуваме само за ДОСТ

    ОтговорИзтриване
  7. zaferiyus7/3/17 17:26

    Breiiii, privikali Patrona si. Koi ste vi pazi granitsite, nali iskate 60 godini da vi paziat.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен7/3/17 18:03

    Ne samo tova ,vsic Turci jivesti vBG ste polucat Tursko podanstvo ako ,DOST vleze v parlamenta

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен7/3/17 18:10

    Bravo na turskite politici samo te mislyat za turcite v Bulgriya

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен7/3/17 20:26

    Няма нищо лошо всички турци живеещи в България да получат турско гражданство..Но ние пък ще променим закона като в Турция и Германия.Край на двойното гражданство.Искаш турско поданство..Айде гиделим..Искаш България ще си го имаш...Ноооо не забравяйте,че България е в Европа и си шътка из нея.Сега и Канада ще отвори врати.С турското гражданство в Турция да го крепите на Ердоган.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен7/3/17 21:16

    Който иска да заличи България е враг на народа.Дойде време всеки да си сложи ръка на сърцето си и да направи своя избор ,дойде време или да умре като герой ,защитавайки България с Калашник в ръка или да остане в историята като предател на страната.Регистрирайки човеконенавистни партии се допусна фатална грешка от съда ,където девиза В името на народа се изкриви до неузнаваемост срещу интересите на държавата.България ще живее дори ние да умрем.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен7/3/17 21:49

    Аз искам да открадна ракиджийните казани от Бойно.Как трябва да викам,за да ми се чуе гласа?

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен7/3/17 21:52

    Само ДОСТ

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен8/3/17 08:04

    НЕ НА ТОТАЛИТАРИЗМА И КОМУНИЗМА ! НА НА ТУРЦИЗМА ! ХОРА БДЕТЕ , НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ ТОЗИ СТРАШЕН РЕЖИМ ДА СЕ ЗАВЪРНЕ ОТНОВО В БЪЛГАРИЯ !

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен8/3/17 09:42

    Tovae edinsvenata partiq koeto shte donese demokratciq bez sarayi

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен8/3/17 10:20

    България с нейната хилядолетна история никога няма да бъде заличена! А Турция, която няма и сто години история, скоро ще се разпадне... Главен виновник за това ще бъде откачената политика на Ердоган! Историята не търпи изкуствени държави... Сбогом, Тюркие!

    ОтговорИзтриване
  17. Османската империя е била велика заради равенството на всички народи в нея, иначе нямаше да бъде империя. Днешна Турция е най-добрият съсед на България. Замислете се за сигнала, който изпраща Турция. ДОСТ е партията, която ще защити турците в България. ДПС е държавна сигурност, тази която сменяше имената на турци и помаци, рушеше минарета, малтретираше хората - около 500 000 изселени помаци и турци в Турция. В ДОСТ е надеждата. ДОСТ е партията на демокрацията.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.