Съдия, отсъдил дузпа на мач от междуобластното първенство на Кърджали и Смолян, е отнесъл шамари от футболистите, както и заплахи за живота си. Грозните сцени се разиграли в неделя на мача между „Родопа"-Смолян и „Палас" – Рудозем. Това твърди в официалния си доклад професионалният рефер от съдийската колегия в Кърджали Мустафа Шефкет. За грозните сцени сигнализираха и от тима в Смолян, които дори заплашват с излизане от първенството, ако не се вземат адекватни мерки.
„Напрежение и груба игра имаше още от първата минута на мача", твърди в документа Шефкет, но най-грозните сцени се разиграли, когато отсъдил дузпа в полза на отбора от Смолян, в края на първото полувреме. Тогава към него тръгнали група футболисти от домакините, като между тях е бил вече изгоненият вратар за два жълти картона Бисер Кабаков и полевият играч Ради Дичев. Според рефера, срещу него са се изсипали куп ругатни и обиди, както и заплахи за живота му. Впоследствие Дичев посегнал и го ударил по лицето. Последвали няколко минути пауза на мача и консултации с полицията, след което двубоят е бил подновен.
Реферът преценил, че няма основания за прекратяване на двубоя, действията на полицията и държанието на публиката били адекватни. Цялата ситуация била описана в доклада на рефера. 
Не на това мнение са обаче ръководството на „Палас". „Нямало е бой или удари, разполагаме с видеозапис на цялата среща и можем да го предоставим. Да, има контакт между Дичев и съдията, но по-скоро е бутане и не може да става въпрос за шамари или бой", категоричен е президентът на ФК „Палас" Хайри Шерифов. Според него, мачът като местно дерби е имал по-различен заряд, но е имало тенденциозност в съдийството от самото начало. „Лично аз съм отправял официални благодарности към този съдия преди време във футболната централа, но за съжаление в неделя положението не бе такова", коментира още Шерифов. От „Палас" ще изчакат да видят, какво ще е решението на администраторите на първенството и евентуално ще преценят, какви ще са техните последващи действия. „Лично аз съжалявам, че станахме свидетели на агресивно поведение и със сигурност ще накажа двамата футболисти – Кабаков и Дичев за поведението им на терена, но съм категоричен, че шамари е нямало", добави Шерифов. В крайна сметка двубоят между двата отбора е завършил при резултат 0:2 в полза на „Родопа".
На снимката: Президентът на „Палас" заедно с юноши на клуба
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/3/17 15:58

    Този съдия всеки път го бият по мачовете защо ли ? никой друг само него и все неговите хора си го бият

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен20/3/17 22:01

    Този съдия има много лош учител и ако продължава да се вслушва в съветите му бая бой ще отнесе още по стадионите.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен20/3/17 22:17

    Бой ли е имало

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен21/3/17 06:34

    Бой не е имало но той е и лъжец аз бях на мача но следващия път когато реши да подпре някой отбор не ъм сигурен че ще се размине.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен21/3/17 07:14

    Бой не е имало но ако продължава да обслужва не че и интереси другия път може да има и бой.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен21/3/17 07:17

    Това е нашето родно съдийство.Миналия кръг други съдии и от същата група са ги изкарвали с полиция.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен21/3/17 09:16

    Аз бях на мача бой не е имало.Но ако продължава по същия начин най-вероятно ще си намери майстора.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.