www.24rodopi.com

Реформаторите: Заради сигурността на гражданите, Външно министерство да преосмисли отварянето на секции в Турция

петък, март 104коментара

Коалиция "Реформаторски блок - Глас народен" призовава Външното министерство на България да преосмисли отварянето на секции в Турция предвид сигурността на гражданите и опитите за намеса във вътрешната политика на България, съобщи водачът на листата в Кърджали Денислав Генчев.
„След агитацията за политическа партия за предстоящите избори, Турската държава да си позволява да коментира назидателно българско законодателство, прието с голямо мнозинство от Българския парламент, е пореден опит за вмешателство в суверенитета на страната. Не Турция, а България решава колко секции ще се отварят зад граница“, коментират от коалицията.
Коалиция "Реформаторски блок - Глас народен" настоява служебното правителство и ЦИК да гарантират ненамесата на Турция на изборите у нас, включително и чрез недопускане на изборни туристи на територията на България.
„Считаме за разумно, Външното министерство на България да направи прецизен анализ на случващото се в Турция след опитите за държавен преврат и да вземе предвид всички останали фактори, за да прецени има ли опасност за гражданите, гласуващи в Турция, както и трябва ли да има изборен процес там. Буди нeдоумение у нас Турция да дава съвети за спазването на човешки права, след масовите чистки само преди няколко месеца.
България като демократична държава, равноправен член на Европейския съюз, винаги е спазвала правата на малцинствените групи и всякакви внушения в обратното имат за цел да създадат изкуствено напрежение“, декларират от Реформаторския блок.
Купуването и продаването на гласове е престъпление

24rodopi.com
Изпрати :

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи