Посланикът на САЩ в България Негово превъзходителство Ерик Рубин, съпругата му Никол Рубин и секретарят по политико-икономическите въпроси Джъстин Хонг бяха посрещнати в двора на Езиковата гимназия в Кърджали с гвардейски шпалир и под звуците на Ботевия марш от фанфарния оркестър на училището. Момичета в народни носии с хляб и сол изразиха българското гостоприемство и впечатлиха посланика и придружаващите го лица.
В актовата зала на Езиковата гимназия родопските славеи на гимназията очароваха гостите с изпълнението на народна песен, а ученици от  девети до единадесети клас, изучаващи английски език, презентираха историята на училището и високите постижения на ботевци на национално и международно ниво.
Негово превъзходителство Ерик Рубин и съпругата му разговаряха с учениците на английски език, които им зададоха интересни въпроси, свързани с предизвикателствата на съвременния свят, и за пътя до отговорната мисия да бъдеш посланик. Гостите споделиха впечатленията си от България, град Кърджали и Езиковата гимназия. Разговорът премина в непринудена и сърдечна обстановка. Учениците бяха впечатлени от богатата култура, познанията в различни области и умението на дипломат от висок ранг да води приятелски разговор с тях. Посланик Рубин разказа колко е важно в съвременния свят да се знаят чужди езици и сподели, че самият той говори шест езика. В края на срещата гостите подариха  на всички присъстващи ученици книги на Марк Твен и получиха скъп дар – плакет, изработен от сръчните ръце на участниците в клуб „Занаятчийска работилница" по проект „Твоят час". Посланикът на САЩ Ерик Рубин отправи похвални думи към ръководството на Гимназията в лицето на директора Йорданка Чавдарова за високата образователна подготовка и богатата извънкласна дейност по интереси. „Очарован съм и съм впечатлен от нивото на езиковата подготовка  на Вашите ученици, прекрасна е идеята Ви да насърчавате таланта и креативността им", посочи дипломатът.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.