www.24rodopi.com

Скандалът с торбичките „Купуване на гласове“ се разраства: Раздадени са фасул и леща от една марка, фактурирани – от друга, по-скъпа!

четвъртък, март 929коментара

„На избирателите са раздадени евтини хранителни продукти, а по фактура са изписани много по-скъпи. Проверете!“, се казва в сигнал до 24rodopi.com на партийни активисти, които са участвали в раздаването на торбичките с храни на 3 и 4 март в кърджалийския квартал „Възрожденци“.
Както вече 24rodopi.com писа, 400 торбички с лого на ДОСТ и номер на бюлетината на партията за изборите и с хранителни продукти от първа необходимост бяха открити на 5 март – неделя, при специализирана операция на криминалисти от ОД на МВР-Кърджали. 300 от пакетите са били в складова база в областния център, а 100 в микробус с кърджалийска регистрация. Торбичките с хранителни продукти са иззети. Образувано е досъдебно производство и работата по случая продължава разследващ полицай.
Общо 600 пакета с хранителни продукти, опаковани в торби с лого на „ДОСТ”, са били приготвени на рампата на склада на едро в „Студен кладенец“ в петък. 200 от тях са били
изнесени от търговския обект, преди останалите 400 да бъдат задържани от полицията. Стоките са били фактурирани на стойност 8 046 лева на далия заявката търговец. На последния пък е издадена фактура от партия ДОСТ за 8 431,20 лева, като в нея посоченото материално отговорно лице е Лютви Ахмед Местан.
След постъпилия сигнал „Фактурираш скъпи продукти, но на хората даваш евтини“, 24rodopi.com установи, че от склада са изписани огромни количества боб „Добруджанка“ и леща „Арива“, но на избирателите в квартал „Възрожденци“ и в село Рудина са раздадени боб „Олим“ и леща „Олим“.
„Или има счетоводна грешка, или е направено умишлено, но фактурата и наличието в торбите доказват различията. Факт е, че има несъответствие в артикулите във фактурата и полученото от избирателите. От което следва, че има и несъответствие в цените. Т.е., излиза, че изписваш боб за 2,50 лева, а на хората раздаваш боб за 1,80 лева. Защо търговецът продава на купувача стока, различна от фактурираната? Възможно ли е палетите, които бяха снимани на рампата, въобще да не са заприходени, а фактурно да се изписват по-скъпи артикули, които са
на склад, но също да не са заприходени? Възможно ли е в торбата с логото на ДОСТ и номера на бюлетината за парламентарните избори да има евтини храни, но документално да се описани много по-скъпи, които после да се представят на хората в Турция, които финансират купуването на продуктите?“, пише още в сигнала.
Напусналите вече партия ДОСТ след скандала настояват за намеса на Икономическа полиция и Национална агенция по приходите (НАП).
Припомняме, че заявката за 600 кг. захар, 600 кг. ориз, 1200 кг. брашно, 600 кг. сол и по 600 броя олио и халва, 1200 бр. тестени изделия и по 600 кг. боб и леща е била дадена на склад на едро „Салко” от „Лукс-87” на 4 март - събота. „Ние сме търговци, работим с тази фирма, която има няколко магазина. Направихме им оферта с 5% надценка на посочените продукти. Предоставихме им и под наем рампа, за да могат да разпределят храните. Нямахме и на представа, че става въпрос за политическа партия. Издадохме фактура на „Лукс-87” на стойност 8046 лева, която все още не е платена. Доколкото разбрахме, лице на име Екрем е поръчал продуктите на „Лукс-87”. Не знаем в какви торби са ги разпределяли. 400 пакета бяха задържани от полицията. Вероятно са били 600 предвид на поръчаното количество. Печалбата ни е съвсем малка, но ние сме търговци. Получаваме поръчка и продаваме стоката си. По наши изчисления един пакет излиза 13,41 лева”, заяви за 24rodopi.com собственикът на склада на едро, където бяха задържани част от пакетите с хранителни продукти Касим Местан.
„Познавам Екрем тук от автогарата. Държеше или беше управител на заведението „Босфор”. Той поръча хранителните продукти и му изпълнихме заявката. Не знам за коя партия са били. Парите не са ни изплатени. Доколкото знам, идват от Измир, Турция”, заяви на свой ред пред 24rodopi.com собственикът на „Лукс-87” Серкан Сюлейман. Един от търговските обекти на фирмата се намира на паркинга на автогара „21 век”. Въпреки, че твърди, че не предполагал, че става дума за някоя партия, той показа фактура, издадена от партия ДОСТ на стойност 8 431 лева, които все още не са изплатени.
Скандалът с купуването на гласове гръмна след раздаване на пакети с храни в кърджалийския квартал „Възрожденци“. Активисти на ДОСТ пресметнаха, че вътре има продукти само за 13 лева, а според тях от Турция дават по 16 евро (31 лева) за торбичка. Спонсорът осигурил средства за 10 000 пакета, като вече били раздадени 2 000 в различни региони на страната. В Източните Родопи най-много купени гласове има в Чернооченско.
24rodopi.com
На снимките:
Рампата с 400-те торбички за купуване на гласове;
Предизборната торбичка с хранителните продукти, сред които боб и леща „Олим“;
Фактурата с добруджански боб и леща „Арива“;
Избирателка от квартал „Възрожденци“ носи две торби – своята и на комшийката, която е останала на сбирката на партия „ДОСТ“ в ресторант „Ориентал“
Изпрати :

+ коментара + 29 коментара

Анонимен
9/3/17 20:05

Е па Вие се хванахте за едни торбички. Нали фатката е някои да печелят милиони. Как мислите, че досега скътаха милионите? С далавери. Викайте! Гласувайте амуджи! Яжте боб. Други срещу Вас ще пушат пури, една струваща колкото две ваши пенсии, докато Ви дойде акъла.

Анонимен
9/3/17 20:23

Алавера-Далавера!

Анонимен
9/3/17 20:32

Народът е гладен от немотия, но по "горните етажи" са гладни от лакомия. Срама нямат да грабят...всякъш държавата им е бащиния.

Анонимен
9/3/17 20:43

Нека да им отнемат правото за участие на изборите.

Анонимен
9/3/17 20:45

Бедняка пари няма, но струва много повече от една торба с храна...

Анонимен
9/3/17 20:51

Счетоводна грешка НЯМА, фактурите са от Димитровград или Илиенци.."тротоарна фирма"..

Анонимен
9/3/17 20:54

Организаторът Исмайл, взе че избяга, покри се човека, скри се.

Анонимен
9/3/17 21:17

Вярно е че в Чернооченско се купуват най много гласове и то благодарение на аасфалтовата партия досега,от дост-тост също са раздали торбички с нездравословна храна.....стадото от мизерията се продава за два сребърника

9/3/17 21:25

ABE FASULA SI E FASUL

Анонимен
9/3/17 21:32

Язък бе хора как допуснахте на тези мошеници да се изгаврят по този начин с достойнството ви бе братя и сестри била партия на промяната дост какви достове са бе хора тази гавра и най големият душманин не би направил тези даловци павелчета ако бяха стока Ахмед Доган нямаше да ги изгони тези неблагодарници и ясладжии почнаха да огладняват и почнаха от фукарата да крадат харам олсун

Анонимен
9/3/17 21:43

Народа ни да не гласува за дост въпреки че им дават торбите. .нашия народ е с достойнство и достаджии след изборите да разберат че народа не е гласувал за тия предатели на турците и същите тормозиха турците през възродителния процес. .

Анонимен
9/3/17 21:43

Народа ни да не гласува за дост въпреки че им дават торбите. .нашия народ е с достойнство и достаджии след изборите да разберат че народа не е гласувал за тия предатели на турците и същите тормозиха турците през възродителния процес. .

Анонимен
9/3/17 21:46

Тези в националния празник ли правят това ?

Анонимен
9/3/17 21:48

Събота и неделя почивни дни,
Имат ли понятие от график за работно време
в празнични дни,кой работи там и кой
им позволил да се работи,или наредил??
Испелцията по труда знае ли?

Анонимен
9/3/17 22:07

Не фасул и леща и дупе да пуснат пак няма да гласуваме за предателите на турците в дост където са само бивши комунисти и предатели и пияндета бедешчии

Анонимен
9/3/17 22:07

Не фасул и леща и дупе да пуснат пак няма да гласуваме за предателите на турците в дост където са само бивши комунисти и предатели и пияндета бедешчии

Анонимен
9/3/17 22:15

20:05, браво за коментара!

Анонимен
9/3/17 22:16

Mn.obre sa nauchili uroka,po vreme na stajuvaneto si v DPS...

Анонимен
9/3/17 22:40

Обединение ДОСТ

Дора Минчева Мутафова. Агент Доротея. ОУ на МВР-Хасково-ДС по линия на ВГУ. Кандидат от Хасково

Ивайло Каменов Каменов. Агент Орхан. ОУ на МВР-Варна, отдел икономически, отделение транспортно; ОУ на МВР-Ловеч, отдел ДС, отделение икономическо. Издигнат в Ловеч

Исмаил Салимов Хасанов. Агент Илия - ОУ МВР Сливен – ДС. Кандидат в Сливен.

Лютви Ахмед Местан. Агент Павел. Трето управление-ДС, ХІ-07. Кандидат в Кърджали и Хасково.

Сабри Сюлейманов Ибраимов. Агент Билянт; Ради. ОУ на МВР-Плевен-ДС по линия на ВГУ. Издигнат в Плевeн

Анонимен
10/3/17 13:19

До 22:07 Няма да гласуваш за предатели!Но до вчера за кого гласува когато тоя същия Местан или Павел беше в ДПС то?

Анонимен
10/3/17 13:39

kakvo da pravyt harata tova e biznes te ne kradat a vzimat

Анонимен
10/3/17 14:20

Исмаилчооо, къде духна бе, измекяр

10/3/17 18:25

Абе,редакция,ако торбичките бяха от името на ДПС щяхте ли да пишете толкова?

Анонимен
10/3/17 20:54

Ей, Касиме, неграмотнико. Ти си човека, който каниш на кафе фирмите, които се занимават със строителство, коткаш ги и след това се обаждаш на въпросния кмет да докладваш " x" човека колко злостно е говорил за теб. Лайнарич, прост сачкайаджия и ибрикчия си се родил , прост тозчалия тюм аиле ще си останете. Заплашваше фирмите,че ревизия ще им пратиш,селско се гордееше, че ти си човек с влияние в НАП и ПРОКУРАТУРА, кой ли те ти даде толкова " карл- бланш". Нечистоплътен , дребна душичка си ти.

Анонимен
11/3/17 14:15

Касим чрез интрига спечели
около глупавите фирмаджии
и Кметове много пари прибра

Анонимен
11/3/17 14:16

Бахри го пазеше и караше да работят
с Касим ,защото знае как да дава
под масата,дълги години

Анонимен
11/3/17 14:19

Касим не знае добре Българският език
това означава,за Дпсарите ,че
могат да работят с него
Те търсят точно такива като него
Нискоинтелигентни фирмаджии

Анонимен
11/3/17 14:20

Не знае човека какво става в складовата му база...през почивните дни
Той е бил сигурно на Уикенд в Банско

Анонимен
11/3/17 14:24

Той винаги така си играе на
изборите и в Ардино,диктува
а живее в Кж ,Ресми го слушаше за всичко години наред

Публикуване на коментар

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи