„Аз не съм парашутист, както ме наричат опоненти, Кърджали за мен е кауза. Градът е на своите граждани, градът е на България и той трябва да бъде отбраняван. Трябва да бъде даден отпор на проводници на чужди интереси, като ДОСТ", заяви водачът на листата на БСП Александър Симов пред пълна зала в Културния дом в Кърджали по време на срещата-дискусия под надслов „Сашо Симов и приятели". В нея взеха участие журналистите Велислава Дърева и Калина Андролова, водачът на листата на БСП в Пловдив професор Иво Христов и експертът по борба с тероризма инж.Боян Чуков. В залата присъстваха и всички кандидати за народни представители от листата на БСП в Кърджали.

Боян Чуков: Заслужаваме човек като Сашо в парламента!

„Сашо говори без заобикалки. Ние заслужаваме такъв човек в парламента. Това, което той изрича, е споделяно от голяма част от българския народ. Нека му помогнем да озвучи по този начин Народното събрание. Тук каузата е България. Сашо говори за нея и заслужава да бъде подкрепен", заяви инж.Боян Чуков.

Велислава Дърева: В Кърджали химнът звучи по друг начин

„В Кърджали химнът звучи по друг начин, защото тук наистина е България. Имам много приятели в този град. Но не съм чувала никой човек да говори с такова въодушевление за Родината като Назми Мюмюн. Ние не трябва да се делим. Като журналист Сашо има леко перо. Пожелавам ви на всички вас да имате лека ръка когато гласувате", призова Велислава Дърева.
Тя бе категорична, че трябва незабавно да се поиска българската държава да обяви турския посланик Сюлейман Гьокче за персона нон грата. Дърева посочи още, че няма друг подобен пример, български политик да се „крие зад фикуса в чуждо посолство", както това е сторил Лютви Местан.

Професор Иво Христов: Хората не чакат вече високи пенсии, искат да им се върне достойнството, което бе прекършено

„В България виждам едни отрудени и мизерстващи хора. Те вече не искат обещания за увеличаване на пенсиите и заплатите. Те искат да им се върне достойнството, което бе прекършено. Не мога да повярвам, че в 21 век сме на прага да изгубим държавата си. Това, което се случва в момента, е срам и позор. Трябва да спрем свободното падане. През Родопите вече преминава бойна линия. На нас се гледа като историческо недоразумение. Какво би се случило, ако някой върши това, което прави Гьокче тук, в Турция? Само преди дни бе датата от превземането на Одрин. Нека си го припомнят, тези, които ни мислят за вилает", посочи водачът на листата на БСП в Пловдив от Гражданската квота професор Иво Христов.

Калина Андролова: Сашо има смелостта да изговаря истината

„Сашо Симов е от хората, които имат смелостта да изговарят истината. Той ще го прави и в парламента, а никак не е без значение трибуната, от която това ще се прави. Сашо е смел човек", заяви Калина Андролова.

НАТО, ЕС и мястото на България? Пълна ревизия на предишните управляващи

Ролята на България в НАТО и ЕС бе част от най-задаваните въпроси по време на дискусията. В залата поискаха и пълна ревизия на предишното управление при спечелване на изборите.
„Европейски съюз е имало още по времето на Карл Велики, Наполеон, Хитлер. Въпросът е къде сме ние. За жалост страната ни е загубила своя суверенитет", изрази своето мнение Боян Чуков.
„Приехме ЕС като нещо, на което не трябва да се противоречи. В техния поглед България няма право да формира собствена национална политика. Ние обаче трябва да се съпротивляваме срещу демоничния план „Европа на две скорости", който означава само едно-богатите в едно купе, а останалите да тичат след тях", категоричен бе Александър Симов.
Велислава Дърева пък нарече ЕС нито европейски, нито съюз, а „тлъст брюкселски елит", който защитава строго лични и проамерикански интереси. „Западът винаги е имал колониално отношение спрямо Изтока. Тази част на Европа трябваше да бъде завзета и опоскана", допълни Дърева.
„В България има една дива бедност и дива социална експлоатация. Поради тази причина 3 милиона души са напуснали страната. Гръбнакът на тази държава е пречупен. Тя се намира в своята най-тежка кондиция. В България живеят роби. Сегашната европейска интеграция убива страната ни, превръщайки я в периферия на периферията. И в тази ситуация БСП нямаше да има проблем да управлява в следващите 30 години, ако бе залагала само и единствено на своите социални постаменти, изцяло на своята абревиатура", заяви професор Христов.

Каузата

„През всички тези години сме заставали зад каузата Кърджали и България. Няма да остъпим пред никого докато браним нашата Родина. Победа с бюлетина №10!", призова емблематичният за Кърджали социалист Назми Мюмюн.
„Само заради моя град се включих в тази предизборна кампания. Възпитана съм в етническа толерантност, а Назми Мюмюн винаги е бил до мен и ми е помагал със съвет и в най-трудните моменти", заяви втората в листата с кандидати за народни представители Петя Михалевска.
„Отвоюване на независимостта на страната ни от чуждите интереси е най-важната ни битка. Затова напред и нагоре с №10", завърши Александър Симов.
Купуването  продаването на гласове е престъпление
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.