Живот, смърт, любов, звезди, луна, слънце, императори… Колода карти Таро, които ужасяват някои със символите си, но примамват други. И то много. Дори хора, свързани с политиката. Няма карта на социолог, но пък гадателят е напълно достатъчен за желаещия да разбере „Ще има ли коалиция след вота?”. Този въпрос също е задаван към картите, а отговорът не винаги впечатлява интересуващия се.
Редица държавници  са търсели съдействие от гадатели, за да вземат най-правилното решение или пък просто, за да имат поне един „жокер” в ръкава пред своите опоненти. Велики пълководци са се обграждали с всевъзможни оракули, астрономи и всякакъв вид езотерични люде, за да са с едни гърди напред пред останалите. Светът на технологиите, хакерите, изглежда не прави изключение.
Десетки, свързани с политиката хора, са искали да погледнат „по-иначе” чрез карти Таро. „Много са идвали при мен. Интересуват се какво ще е бъдещето на страната. Ще започнат ли нещата да се случват? Дали ще има коалиция след изборите? Интересно е, че все пак въпросите им са свързани и с бъдещето на държавата. Личните питания са по-скоро от семеен план”, разкрива един от умело боравещите с карти Таро в Източните Родопи Юлиян Пашов.

Предсказанието „Румен Радев”, разбило социологическите „гадатели”

Младият мъж успя да разбие социологическите предсказания и да предрече категорична победа на Румен Радев още преди резултатите от първия тур на президентските избори. 30-годишният родопчанин лично съобщил на генерала какво го очаква по време на посещението му на старта на кампанията в града край Арда. „Ръкувах се с Румен Радев преди срещата му с кърджалийци. Казах му: „Вие ще сте президент. Ще водите след първия тур, а на балотажа ще победите убедително опонента си”. Думите му са чути от цялото ръководство на местната структура на БСП.
Младият мъж е роден в Димитровград, но родителите му са от Рани лист. От две години той живее в Кърджали. Четири лета от живота си е прекарал в Австрия, където е бил дизайнер на облекла. Там се научава и да използва карти Таро. Споделя, че винаги го е привличало окултното. Отскоро отново започва да „хвърля карти”. Използва и нумерология. Казва, че именно Таро и изчисленията на цифрите са му помогнали в предсказанието с точност до проценти. Убеден е, че е последният жив човек в Югоизточна България, който умее да разваля черна и арабска магия, като дори и „майстори” в бранша са се допитвали до него.

Изборите на карта

Големи промени в политическото статукво, прогнозира Юлиян на база картите Таро. „Очаква ни хаос преди изборите. Нещо, което ще ядоса много народа, но това ще доведе до по-голямо обединение и до промени”, разкрива гадателят. 30-годишният мъж вижда сгромолясване на водеща партия, за сметка на „обединение от сили с еднаква доктрина”.

Хората, които държат козовете

Народът харесва гадателите, във всичките им форми, дори и откровените шарлатани. Той обича да е по-окумуш от останалите и да поназнайва нещо повече. Затова и предпочита да бъде обработван от тях повече, отколкото от политици. Нищо странно за природата на нашенеца. Той е готов да заколи три черни кокошки на пресен гроб при пълна луна, за да пребори каръка си в бизнеса, вместо да вдигне ръка срещу хората, които го дерат всеки ден. Политиците не правят изключение. Желанията им за прозрение просто са по-различни.
„Хората също искат тази промяна, за която говорят лицата на всички избори. Тя обаче не се случва. Мине се не мине време и пак същите лица излизат да ни оглушават пак за промяна. Е, колко пъти имахте своя шанс? Колко пъти ние да се доверяваме?”, пита 47-годишен родопчанин. Желанието му е едно-същото като на всички обещаващи, но от сърце.
„Има два варианта, които искам да видя. Единият е-никой, ама абсолютно никой не отива да пусне бюлетина. А другият-целият народ се отправя към секциите. Тогава ми е много любопитно каква ще е реакцията на всички партии и мераклии да вадят държавата от постоянната криза”, споделя размислите си таксиметров шофьор от Кърджали. Сочи трите пържоли, които е купил и поставил на таблото вдясно. „Само това ще ни остане-да имаме нещо след работа. Парите ще ги правят други, а народът и страната да се оправят. Всичко е само приказки”, смята 60-годишният мъж.
„Мен не ме интересува кой с кого ще направи коалиция. Нито едните са такива, каквито се представят, нито другите. Някаква мацаница на пейзажа от партии, цветове и идеи. За мен, за нас, за държавата ни е важно да се прави една политика, в която народът да е на първо място. Всичко да се върши в негова полза. И това да се отстоява със зъби и нокти пред целия останал свят. Защото хората ще го усетят и ще подкрепят такива действия. И тогава не Брюксел, не Вашингтон, не Анкара, не Москва, даже и марсианците не могат да ни победят. Защото ние ще остояваме всички заедно една обща кауза. Това обаче е някаква утопия. То много интерес, много алчност, много нещо”, цъка с език пенсионирана учителка от Източните Родопи.

***
Карти, социолози, послания, обещания. Ред е на поредния вот за България, пък дано внуците да ни простят грешките.
Жельо МИХОВ,
24rodopi.com

На снимките:
Гледане на карти Таро и…
…гледане на празен буркан 
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.