Според топследовател фалшифицираният подпис е направен на стъкло. На въпрос дали ще съди Местан за фалшификата, Доган отговоря: „Не! Ние трябва да спасим чергата на държавата, на Балканите, а не да се занимаваме с това колко бели косми има под опашката на магарето“. От ДОСТ реагираха, че подписът и текстът са автентични


„Нямам думи”, това бе първият коментар на почетния председател на ДПС Ахмед Доган по повод писмото, което в събота разпространи Лютви Местан с фалшифициран подпис на Доган, съобщава Епицентър.бг.
„Обяснявам си постъпката му с липсата на аргументи, с вълната срещу тях, която не могат да осмислят и на която не могат да се противопоставят. От моя гледна точка, изваждането на това писмо е функция на злоба”, подчерта Доган пред Епицентър.бг.
„Никога не съм подписвал такива писма. Никога не съм подписвал писма на турски език. Подписвам текстове на български и след това, ако е необходимо, те се превеждат”, обясни механизмите на официалната си кореспонденция Доган. 
„Първо, на мен турският не ми е толкова силен, че да пиша на турски официален текст и второ, никога не съм писал официална кореспонденция на турски език. Аз пиша на български и след това се превежда. Но нямам спомен да съм подписал такъв текст”, заяви Доган.
По спомените му, Местан е бил водач на делегацията на ДПС, която е трябвало да присъства на конгреса на управляващата партия в Турция. Обикновено този, който е водач на делегацията,  прави някакъв поздравителен адрес. „Чак да подписвам такъв текст – не си спомням. С такива неща не се занимавам,  не ми е работа”, подчерта Доган. Той допусна, че е възможно Местан да е направил този текст от собствено име като водач на делегацията, а сега да е сложил под него "подписа" на Доган.
Лъжата лъснала след като всички от ръководството на ДПС видели размаханото от Местан писмо и съзрeли, че това не е истинският подпис на техния лидер, чийто почерк добре познават от години. Все пак, за да са сигурни в откритието си, Камен Костадинов се обадил на Доган и му казал: „Шефе, това не е твоят подпис!”. За да направят сравнение с оригинала, звъннали и на секретарката на Доган, с която той работи от 15 години, тя веднага извадила
официални документи с истинския подпис на Доган за сравнение.
Ахмед Доган обясни, че всъщност „текстът в писмото е добронамерен", макар да се прави опит за друго внушение. "Все едно да изпратим делегация в Полша, Русия, Украйна на някакъв партиен форум и да се говори за славянския корен. В писмото става дума за „прародина” - все едно да кажем, че нашата, на прабългарите, родина са руските степи”. Само това означава, нищо друго!”, подчерта Доган.
На въпрос дали ще съди Местан за фалшификата, Доган отговори: „Не! Ние трябва да спасим чергата на държавата ни, на Балканите, а не да се занимаваме с това колко бели косми има под опашката на магарето". "Изобщо не ме интересува какво говорят и какво правят! Държавата ме интересува!”, коментира той поведението на ДОСТ.
Водещ следовател разкрил пред Доган, че фалшифицираният му подпис е направен на стъкло. „Не знаех, че има такава техника”, заяви Доган и заключи: „Това е моралът на тези хора!”-
По-късно от ДОСТ разпространиха съобщение, в което се твърди, че подписът и текстът в писмото са автентични.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/3/17 09:57

    Евала на бат ДОГАН...истински лидер на партия,българин- Политици-Патриоти.....другите български управници и политици на бегом при Доган на частни уроци по политика и патриотизъм....само ДПС и Долу дост-тост-асвалт

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/3/17 10:14

    Това че текстът е на турски, не означава че сте писали вие на турски докторе.

    Всеки политик пише на български и после се превеждат от други. Стига лъжи, стига измами. Само се подигравате с хората, нищо друго не правите.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен19/3/17 10:26

    Вярваме ти Догане това никак не пасва на Д. философската ти натура. Свободата е основното ти мото позволено от горе....те.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен19/3/17 10:43

    Nese cudete tezi boklutsi ot dost slet izborite ako bidat nakazani ot erdogan zastoto saban ali e ot fetooooooo

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен19/3/17 11:03

    aaa без печат ли го изпратихти писмото г-н Доганнн

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен19/3/17 11:03

    A.Доган не може да съди Л.Местан.Защото Местан ще докаже и пред съда че има таково писмо което е прочетено пред делегатите на АК-парти.Доган може да се прави на Левски, Аспарух и на велик но само пред електората си пред съда не минават тези номера.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен19/3/17 11:04

    Турция ви следи писанията и вие сте вече в черния списък барабар с Андайчо поздрави от Ердоган

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен19/3/17 11:08

    dogan luje togava se nadqvase na turskite glasove ot turciq sega ne zatova ne bil pisal hadi holan!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен19/3/17 12:38

    Засрамете се такава омраза съществува между Вас братя,, сестри, комшии заради някакави си политици, които си пълнят джобчета, а Вие крякате по форумите . Спрете и се засрамете лайномети такива.Не се ли осъзнахте вече 30 години, че всички са боклуци. Какво направиха за Вас, на някои да му се е подобрило дережето, да само на определени партиини функционери.Спрете и се засрамете.Използват Ви на избори и после не Ви познават.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен19/3/17 13:21

    Българин съм,но признавам Доган за най-добрият български политик.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен19/3/17 20:46

    Koi za kakvoto e molil velik Allah - eto - poluchava si go.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен19/3/17 23:34

    До 12.38 Браво, няма и не може да има по-добро резюме от това.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.