www.24rodopi.com

Илхан Андай по бТВ: Радев да се срещне с Ердоган, а Герджиков да отиде в Кърджали! Турският президент е подвеждан от обкръжението си за случващото се у нас

събота, март 110 коментара

„Има нервност в международния предизборен щаб на една партия, не им излизат сметките. В следствие на това се правят груби грешки в нарушение на Виенската конвенция, на закони, на Конституцията. В следствие на тези грешки беше дадена възможност държавата да покаже, че работи”, твърди журналистът от 24rodopi.com

Посланикът на Турция у нас Сюлейман Гьокче е посещавал Кърджали поне 15 пъти през последната година, като нито веднъж не се е срещал с представители на местната и централната власт в областта. Визитите му са били в интерес на една партия. Това подчерта в студиото на „Тази събота” журналистът Илхан Андай във връзка със скандала около присъствието на дипломата в предизборен клип на ДОСТ.
„Има нервност в международния предизборен щаб на една партия, не им излизат сметките. В следствие на това се правят груби грешки в нарушение на Виенската конвенция, на закони, на Конституцията. В следствие на тези грешки беше дадена възможност държавата да покаже, че работи”, посочи още той.
Журналистът от 24rodopi.com беше категоричен: „Турският посланик е инженерът на тази партия. Той накара хората на Касим Дал, който декларираше, че никога не би седнал на една маса с агент Павел, тези две партии да се обединят”.
Андай заяви, че именно посланикът се появил в Могиляне в края на миналата година с 11 автобуса хора. „Незаконен митинг започна с възгласи „Аллах акбар”. Никой не го е правил това нещо”, каза той и определи скандиранията като „зловещи”.
Според журналиста, за ДОСТ се очертават най-много 50 000 гласа и затова хората зад партията се решили да мобилизират резерва в Турция чрез изборен туризъм, който вече е започнал. Той беше категоричен, че ако на ДОСТ се гледа като на партия на ислямистите в Турция, то ДПС сред изселниците се възприема като по-светска.
Андай призова премиера Герджиков да посети Кърджали, за да се види, че институциите този път ще действат срещу намесите в българската политика: „Да реагираме адекватно, а не като миналата година – Бойко Борисов вижда накъде отиват нещата с Гьокче и ДОСТ, но си трае, заради страха от сирийските бежанци”.
„Ердоган малко и на лична основа води война с Доган от миналата година, но върху този човек са се стоварили толкова големи проблеми, че получава изкривена информация от ръководителите на Местан – Гьокче и един от депутатите на управляващата партия в Меджлиса”, заяви журналистът и посочи, че евентуален разговор на Румен Радев с турския му колега вероятно ще промени отношението на последния.
24rodopi.com
Изпрати :

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи