„АК парти загуби българските избори”, под това заглавие коментаторът на информационния сайт Ода Тв Тюркер Ертюрк анализира проведените в България парламентарни избори.
Той визира създадената от Реджеп Тайип Ердоган през 2001 година Партия на справедливостта и развитието (на турски: Adalet ve Kalkınma Partisi, AKP). Както 24rodopi.com писа многократно, функционерите на АКР, включително и министри, открито агитираха за ДОСТ.
Авторът на „АК парти загуби българските избори” посочва, че днес Турция се е превърнала, също като по време на Османската империя, в „болният човек”. Ертюрк отбелязва, че причина за това е идеологията на политическия ислям, водена от управляващите в страната.
„Ето това разбиране удари главата си на стената на изминалите избори в България. Точно за това загубиха и Турция, и българските граждани турци, които живеят както в България, така и в Турция. Плюс това, добрите двустранни отношения с България бяха наранени. АК парти направи това, което прави тук – водейки политика чрез религията, накара да се основе партия ДОСТ там”, пише още анализаторът.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен31/3/17 10:02

    Много правилен анализ на телевизионния канал и журналиста но тука мнозинството сме с светски убеждения и смеси доволни от демократичният модел на управление диктата и тоталитаризма при нас остана в историята докато диктаторчето на съседите и събратята ни тепърва ще въведе лошото ви чака след референдума така че внимавайте как ще гласувате

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен31/3/17 10:31

    Дано и в Турция ги загуби

    ОтговорИзтриване
  3. Ръфкъ ага31/3/17 10:44

    Голямата загуба за АК парти предстои на референдума на 16 април.Тогава управляващите може би ще излезат от комата в която са.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен31/3/17 12:44

    Няма как да загуби референдума.Всичко е под контрола на Ердоган.Той се е подготвил човека да става султан.Даже и за везири се е погрижил.Павката ще е баш гюзел ханъм в харема, а изгонените ходжи ще му пеят на ушенце.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен31/3/17 13:10

    От политика разбиращи най много в този форум!!!Големи политици
    сте аа.Казах ви че ДОСТ(!)няма да влезе в парламента и стана точно така,а сега ви казвам,че Ердоган ще апечвли референдума.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен31/3/17 13:46

    12:44 Силно ме съмнява че изгонените ходжи ще пеят на Ердоган агата ушенце но мисля че Ердоган агата ще дърпа ушенце на изгонените ходжи не защото загубиха изборите а за това че си вряха носа в почти всяка общинска структура.Особено ходжата с кубинско съзнание толкова беше сигурен че ще влязат в парламента че си позволи да уреди все свои хора на предни лини в всяка община.Да ама народа показа червен картон нищо чудно и на КПП Капъ Куле да им юокажат червен картон.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен31/3/17 20:22

    Свестен журналист.Ама дали още много ще му позволят да пише.........

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен31/3/17 20:32

    Ислямистът ердоган и на референдума ще загуби!Недвойните граждани етнически Турци живеещи в Р.България решиха изхода от местните парламентарни избори.Местан-ердоганиста час по скоро да се "изстреля" при спонсора си да не мъти водата ни!Той развали отошенията ни с наши братя,сестри,синове и дъщери-двойни граждани!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.