Вицепремиерът на Турция Мехмет Шимшек каза, че няма информация относно забраната на депутат от ДПС да посещава Турция.  На пресконференция днес турските журналисти му зададоха въпрос, свързан с вчерашното слово на лидера на опозицията в Меджлиса Кемал Кълъчдароглу, че на депутат от България е наложена забрана да влиза в Турция. Шимшек отговори, че по случая няма никаква информация при него и за това не може да коментира.
Както първи 24rodopi.com писа, вчера лидерът на най-голямата опозиционна сила – Републиканската народна партия (CHP) Кемал Кълъчдароглу зададе въпроса „Защо депутатът от ДПС Ердинч Хайрулла не може да влезе в Турция?“. Това стана по време на събрание на парламентарната група на опозиционната сила в Анкара.
В словото си пред депутатите Кълъчдароглу заяви, че „депутатът Ердинч Хайрула не може да дойде в Турция и да се включи в предизборната агитация сред българските граждани“.
Депутатите от ДПС трябва да могат да идват в Турция и трябва да могат да пропагандират сред българските граждани тук, категоричен бе шефът на парламентарната опозиция в Меджлиса. „Тези, които са от ДОСТ могат да идват, но тези от ДПС не могат“, каза още Кълъчдароглу.
Припомняме, че Ердинч Хайрулла, който беше председател на Групата за приятелство България - Турция в 43-ото Народно събрание, беше върнат от граничния пункт „Капъ куле“ два дни преди балотажа на президентските избори през ноември м. г. Тогава 24rodopi.com разкри, че има списък със 160 души, на които им е забранено да влизат в Турция. Те са попаднали в списъка по доноси на лидери на новоучредената партия „ДОСТ“ в България. Външният министър Даниел Митов потвърди новината ни за забранителния списък и добави, че България има право на реципрочна мярка.
„Министерството на външните работи му забрани да посещава Турция. Защо му се забранява? Когато отиваш в Германия и ако ти забранят - недоволстваш, но същата забрана налагаш и ти. Уважаеми министър на външните работи, поради кои причини не приемаш тези хора да говорят тук?”, попита още Кълъчдароглу, визирайки наложената забрана на Ердинч Хайрулла и забраните в Германия за провеждане на митинги с участието на Реджеп Тайип Ердоган и на министри от правителството в Анкара.
Кълъчдароглу показа на депутатите от парламентарната група на създадената от Кемал Ататюрк CHP копие на документа, с който на Ердинч Хайрулла се забранява влизането в Турция. В него не се посочва причината за санкцията.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/3/17 08:08

    Нова тактика на Турците вече ще ги пускат и после във затвора ще ги вкарат
    Ха сега на шах ли сте?

    ОтговорИзтриване
  2. zaferiyus9/3/17 08:50

    Ще ги пуснат да влизат и като докажат как са придобили милионите за купуване на имоти в Турция ще ги пуснат обратно. Е без имоти ще си останат.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен9/3/17 11:08

    До zaferiyus :
    Имаш предвид твоя агент павел и милионите му или подаръците които подари на дъщеря си от първата му жена за която беше влюбен до НАЗВАНИЕТО СИ АГЕНТ

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен9/3/17 11:08

    До zaferiyus :
    Имаш предвид твоя агент павел и милионите му или подаръците които подари на дъщеря си от първата му жена за която беше влюбен до НАЗВАНИЕТО СИ АГЕНТ

    ОтговорИзтриване
  5. zaferiyus9/3/17 12:49

    За МЕСТАН АГО не знам, други имат недвижими имоти взети на имената на роднини. До края на годината ще бъдат отнети в полза на държавата и роднините им ще бъдад съдени за пране на пари. Няма за какво да сърдят ОТ ТАМ ДЕТО Е ДОШЛО ТАМ Е ОТИШЛО.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен9/3/17 13:17

    Нищо бе, за сметка на това без проблем могат да влизат и излизат в Русия, на Позитано ....и т.н.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен9/3/17 13:45

    До zaferiyus
    Значи всичко останало знаеш и се правиш на професор за всичко но стане ли въпрос за местан пардон агента Павел искаме да кажем тогава нищо не знаеш и може би незнаеш кой е.. Дано и двамата да не излезете братя от майчина линия нещо кръвта ти та дърпа към него.. ела в поликлиниката на втория етаж в дъното да ти вземем кръв за проба но първо си плати таксата на входа щото тука със селам и салам от агент павел неможе да миниш нито с торбичка от дост анадън мъ

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен9/3/17 14:15

    Професор зафериум от негова гледна точка. А точките са много бре зефериуме на народа. Всеки гледа от негов ъгъл бе чоджум. Айде с нас в Германия. Работа бол. Не е трудно. Цяла нощ ще чистим праха на бюрата на началниците и през деня спане, бол работа зафериум, бил си, ама най-добре там, глава не боли, умствено затормозяване няма да имаш, свиркай, квартири дават под наем, имат фирми, пиши и ако не желаеш там си отпочини. ще ти коства без да работиш 2 хил. лева българска пара. нито повече, нито по-малко, дори ще те нагостят с хубава безплатна храна, приготвена от булгар жена, а в къщата предимно са ромки със семействата си, отлично се чувстват, децата им учат езици, ходят на детски градини, карат колела, там е истината. остави ги да се оправят тук, щом им харесва този живот. там се каляваш. работиш , но знаеш че на края на седмицата ще получиш, а тук цял месец и накрая ти подхвърлят 300 лева и живей. помисли и ми пиши, за да ти дам точни данни, къде да ходиш, къде да спиш, всичко осигурено, не се майтапя в случая, иначе обичам веселбата, веселите хора, а не мрачните, па макар и аз понякога съм вкисната като ги чета. гледат те и те мамят, а те по неграмотни и от тези извън бг. точка и затварям кепенците.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен9/3/17 18:44

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен10/3/17 00:23

    do zaferıus tı gleday da ne konfıskuvat tvoıte ımotı deto sa prıdobıtı ot trafık na hora ı krajbıte na başta tı

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен10/3/17 10:58

    Анонимен 10/3/17 00:23
    Zaferiyus e proveren oste prez 2001 godina. Vsi4ko e redovno. Na red sa DPS privarjenitsi.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.