На неофициално посещение в Кърджали бе ръководителят на Руския културно-информационен център в София Павел Журавльов, съобщиха от пресцентъра на Общинска администрация.
Журавльов се срещна с и.д. кмет на община Кърджали инж. Катя Митовска. В разговора участваха зам.- кметът по хуманитарни дейности Веселина Тихомирова и секретарят на общината Сезгин Бекир, както и председателят на Сдружението на руските съотечественици в Кърджали Олга Стоянова. Обсъдени бяха възможностите за сътрудничество в сферата на образованието и културата.Ръководителят на Руския културно-информационен център в София Павел Журавльов представи програмата за обучение на български студенти в Русия и ползването на руска литература в оригинал чрез електронната библиотека на Руския културно-информационен център в София. Обсъдена бе и идеята за взаимни гостувания на кърджалийския театър и руската трупа в София.
На срещата в Кърджали Журавльов изрази желание да се запознае с богатото историческо наследство и природни забележителности на Източните Родопи и изрази желание това да стане при следващото му гостуване в Кърджали. То най-вероятно ще бъде през април и ще се реализира във връзка с представянето на студентските програми на среща с директори на учебни заведения. Срещата ще бъде организирана със съдействието на община Кърджали, нещо за което се договориха днес двете страни.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.