Сигнали за разпространени агитационни предизборни материали на турски език с лого на партия ДОСТ, както и партийни бусове, обикалящи Кърджали и излъчващи по уредба силна музика на турски език вече са препратени в прокуратурата, съобщиха от Районната избирателна комисия (РИК). Те са изпратени до РИК от началника на РУ-Кърджали. Униформени служители на реда са се натъкнали на разпространени в кварталите „Веселчане”, „Гледка” и „Възрожденци” предизборни брошури на ДОСТ, написани на турски. Сигналът за превозни средства, излъчващи силна музика пък са подадени до полицията от граждани.
„След разглеждане на жалбите, те са препратени до Районната прокуратура в Кърджали”, посочиха от Избирателната комисия.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

32 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/3/17 10:37

    А като се разкарваха из града КАТ ку-----а ли ми държеше

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14/3/17 10:40

    Знаем ,че ни мразите ,но над 1м хора знаят и говорят на турски език това е реалност ,което не може с провокации да потискате всички хора.
    Света върви към апокалипсис и като дойде времето и за нашата държава заради тези омрази коите мислите за патриотизъм ще посрещнем изпитанието в необединено положени.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен14/3/17 11:00

    То целия свят ви мрази,ама скоро идва възмездие.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен14/3/17 11:05

    ДО 14/3/17 10:40! Никой не ви мрази. Нека всеки си говори какъвто си иска език и никой не му се бърка какво прави. Дразни ни факта, че се провежда предизборна кампания в България, независима страна и членка на Европейския съюз. Не може агитация да се извършва на турски език. Нали дпс и дост все твърдят, че са български партии, а не етнически. Какво показват дост с това ориенталско звучене от времето на средновековието? Показват, че не мислят проевропейски напред и прогресивно за бъдещето, а мислят проориенталски от времето на Османската империя и точно този модел искат да се върне. Една шепа лъжливи политици ви промиват мозъците над 30 години, че видите ли ако дпс ги няма, ще ви сменят имената насилствено. Това няма да се случи, поради простата причина, че сме държава в Европейския съюз, където такива насилствени събития не могат да се случат и ако се случат, означава директно излизане на страната не само оттам, но и от НАТО. Вашите управници от дпс и дост ви прецакаха преди години с тютюна, работите на полето от сутрин до вечер като роби, изномощявате понякога от недоимък и как да свържете двата края, докато някои хора стоят повече от 25 години в парламента, избрани от вашите наивни гласове. Докато вие се трепете, някои хора си оправиха поколенията занапред и си ползват депутатските облаги и държавни, злоупотребяват с всякакви еврофондове и комисии, крадат безпощадно и ви лъжат като дойдат избори, че трябва да са на власт на всяка цена. Не че им пука за вас, дали сте добре. Пука им за тях, а вас кучетата ви яли, ще ви залъжат, че няма да ви се сменят имената и сте доволни. Пък после пак се чудете как да свържете двата края. Дразни ни селяндурското поведение на много дошли от селата, че си мислят, че са на село и могат да си правят каквото си искат. В града си има правила, които се спазват, който не му харесва, ще получава обиди от типа "селянин", "амуджа" и прочее. Пак повтарям, вас никой не ви мрази, само че, опитайте се в някоя друга европейска страна да си регистрирате партия като дпс или дост. НИкой няма да ви позволи! Опитайте се политика на турски език да проведете! Веднага ще последва затвор, забрана за всякаква политическа дейност, черен печат, принудително изгонване от страната и забрана за влизане там до живот. Не стига, че в България, страната на абсурдите си прави вашата партия каквото си иска, ами и агитация на турски със съпровод гнусна музика. Гневът на хората няма да намаля, а напротив ще се увеличава, а дост показва на всички, че иска да си прокара политиката на Ердоган, политика контра на изграденото от Кемал Ататюрк и Турция от светска да я превърне в западнала ориенталска империя.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен14/3/17 11:54

    Това е някакъв ужас !!!! Не се интересуват от час, от закон, от нищо !!!
    Хората почиват НА ОБЯД, Но не те трабва да надуят ТУРСКА музика и да бумти из целия град ! :@ УЖАС !!!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен14/3/17 12:25

    Ердоган да си гледа Турция че ,ще го намразят всички страни -да не се надява че ще влезе и в европейския съюз с тези негови мръсотии.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен14/3/17 12:29

    11:00 Вашият свят е много малък и да ни намрази не ни бърка.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен14/3/17 12:43

    Hepsi hapse gitsin bunlar Vatan hainleriyle isimiz olmaz bizim yasasın DSP

    ОтговорИзтриване
  9. NYAKOY ZABRANYAVAL LI E NYAKOGA PREZ OSMANSKATA VLAST NA BUGARITE DA GOVORYAT NA BULGARSKI???

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен14/3/17 13:22

    Винаги в нашия район сме се уважавали и обичали Българи,Турци и Помаци! Вземете се в ръце и най-после проумейте че тези политици гледат само да ни разединяват и да ни скарват за да им е добре на тях!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен14/3/17 13:26

    Това което се пише за ДПС и ДОСТ е истина.Но всичко това става в България.Регистрирани са по българските закони.Поведението специално на ДОСТ е абсолютно не приемливо,което се наблюдава от регистрацията му.Това го виждаше и Б.Борисов, виждаха и специалните служби.Това не може да се случи в нито една уважаваща себе си държава.Аз също съм български гражданин от турски произход,но съм напълно разочарован от действията на ДПС и ДОСТ.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен14/3/17 14:43

    11:00 Ердоган е един диктатор,а ти си един наивник и тъпанар.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен14/3/17 15:17

    Защо толкова се боите от този турски език,да не би да е отровен,аз говоря всеки ден и ми няма нищо.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен14/3/17 15:26

    Dps i dost sa etniceski partii i nie tryabva da se uvajavame vzaimno a ne da se mrazim.bratya bilgaromohammedani

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен14/3/17 15:42

    СПРЕТЕ СЕ стига вече с езика на ОМРАЗАТА!УЖАСЕН СЪМ,че Проевропейски и проатлантически ОРИЕНТИРАНИЯТ Местан,ПРИТЕЖАВАЛ недолюбван от никой прогресивно мислещ човек...ОРИЕНТАЛСКИ манталитет!Като,БЪЛГАРСКИ гражданин с етническо ТУРСКО самосъзнание т.с.турчин(несъмгражданин на друга държава)привърженик и симпатизант на М.К.АТАТЮРК СЪМ ПРОТИВ тази ОРИЕНТАЛЩИНА В ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ!Не на ЕРДОГАНИЗМА И НА човекомразещият ислям в нашия ЖИВОТ!ПЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ ДА СЕ ПРОВЕЖДА СЪГЛАСНО БЪЛГАСНИТЕ ЗАКОНИ!!!

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен14/3/17 15:58

    Те си мислят, че са в Турция. Там няма забрана за агитация на език различен от турския.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен14/3/17 15:59

    Ce toy erdogan ne iska da vliza v evrpeyskiya siyuz toy si znae cyala evropa e negova sked 10 godini turchite ste upravlyavat evropa...

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен14/3/17 16:02

    E,какво да правят дОСТовете след като членовете не влизат в офисите понеже разбраха че ги излъгаха поне да си вземем мерака от музиката докато свърши предизборната кампания си казват сигурно.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен14/3/17 16:11

    Na 26 shte si vzemat otgovora ot naroda i da vidimm togava diktatora kakvo shte gi napravi vsichkite izmennici

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен14/3/17 16:14

    скоро само след две седмици ще си получат отговора от народа да видим тогава диктаторът им какво ще ги направи, мръсни изменници, боклуци, нямате място в България тя е на всички, които я обичат....

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен14/3/17 16:22

    Машаллах ашколун ефенди

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен14/3/17 16:28

    Пълна комплексарщина! Един автобус вдигащ невъобразима гюрултия (нарушаване на обществения ред)със снимките на две политически проститутки. В квартал „Байкал” има едно медицинско заведение където компетентни хора могат да поставят точни диагнози и съответно да се предприеме адекватно лечение.

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен14/3/17 17:35

    Към 16,28 - Евала,много точно казано!

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен14/3/17 18:30

    Дост трябва да се забрани това го казваме ние съвестните турци които не членуваме в никоя партия. За напред ще са заплаха за България така както навремето за нас Турците агента Павел беше една заплаха и е известен като агент павел.
    Дори да си Ататюркчю дори да си Ердоганджия но дръж се настрани от дост защото павел предава и двамата така както предаде интересите на народа ни преди и днес.
    Държим България и Турция да са в добри отношения но без предателите мръсни

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен14/3/17 18:30

    Дост трябва да се забрани това го казваме ние съвестните турци които не членуваме в никоя партия. За напред ще са заплаха за България така както навремето за нас Турците агента Павел беше една заплаха и е известен като агент павел.
    Дори да си Ататюркчю дори да си Ердоганджия но дръж се настрани от дост защото павел предава и двамата така както предаде интересите на народа ни преди и днес.
    Държим България и Турция да са в добри отношения но без предателите мръсни

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен14/3/17 19:25

    Защо ЦИК не ги премахне от изборите!Ще ви кажа защо, защото има КОРУПЦИЯ!!!Ще ми агитират на турски език ПИСНА НИ ОТ ВАС!И ЗАЩО НИКОЙ НЯМА В ПРЕДИЗБОРНИТЕ СИ КАМПАНИИ РЕШЕНИЯ ЗА ОСВЕТЛЕНИЕТО!Той е най-големия проблем!24rodopi да публикуват написаното!

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен14/3/17 20:59

    Много ви пречат турците,но ще ги тьрсите сьс свещ ако продьлжавате да ги обиждате....!!!!

    ОтговорИзтриване
  28. NE MOGA DA RAZBERA ZASHTO MU E V GLAVATA NA BUGARINA: VSE DA ZABRANYAVA, ZABRANYAVA I ZABRANYAVA. V AFRIKA LI SE NAMIRAME? V KOE VREME JIVEEM?

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен15/3/17 08:41

    До 13:18 абе кой ви забранява да говорите на турски бе? Забранява се предизборна камоания на турски, както е по закон? Ккаво ще кажеш, че като сме били под робство не сме изпълнявали законите на турция ли? Айде моля ти се! Има закони в тая държава и те ще се изпълняват! Като не ти харесва заминавай някъде другаде!

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен15/3/17 12:33

    По време на предизборна кампания винаги има гюрултия от всички партии.Въпросът е да се спазват законите,добри или лоши са закони.На 21.01.Комисията по петициите към Европарламента спира петицията на Илхан Кючук от ДПС за агитация на майчин език,тъй като няма правно основание.Цитирам:,,....Използването на езици по време на предизборни кампании,се урежда различно във всяка държава ЧЛЕНКА,и единствено посредством техните НАЦИОНАЛНИ разпоредби''Така че няма място за сърдене от страна на етническите партии.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.