Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ получи като подарък уникална картина с лика на създателя на съвременна светска Турция - Мустафа Кемал Ататюрк. Дарението е от името на представителите на ДПС и на изселническите организации в Турция. То бе връчено от  представителя на ДПС в Истанбул Фахри Ватансевер по време на визитата на лидера на ДПС в Ардино.
На картината има и надпис на български език на негово послание, което е публикувано на 22 октомври 1931 година във вестник "Утро". Малцина са хората, които знаят, че до края на живота си Ататюрк е бил верен приятел на България. Ето какво казва той за страната ни на 22 октомври 1931 г. в интервю за българския вестник „Утро”: „Няма да забравя приятните моменти, които съм преживял в България. Бил съм и винаги ще бъда приятел на българския народ. Обичам го безрезервно още от детството. В Солун съм другарувал през всичкото време само с българи. Всяко българско нещастие ми причинява невъобразима болка. Винаги съм правил всичко възможно да помогна на България. Турция и България трябва да бъдат приятели. Който е против България, той е и против Турция.”
Гюнер Шюкри
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/3/17 11:37

    Днес светът повече отвсякога оценя това, което е направил Мустафа Кемал Ататюрк в Турция. Щом е успял през 1923 година, и през 2017 година истинските турци няма да позволят да бъде заличена демокрацията в Турция. Ще кажат Не на султаната.
    Ататюрк никога нямаше да позволи някой от Турция да се меси в работите на България, за да вкара най-лошата форма на исляма в една светска държава.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен12/3/17 11:38

    Ататюрк се е преборил с чугунените глави и невежеството. Същите тези чугунени глави и невежи се опитват да променят мисленето на изселниците. Ама няма да стане.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен12/3/17 12:30

    Потомства на фереджетата и чалмите, носителите на регреса в исляма искат да се налагат над светското, интелектуалното, красивото, демократичното. Евроатлантизма е празна фраза в устата им. По принцип са накърмени са с фанатизма.Не трябва да им позволим по нашите ширине! Няма да успеят! Ататюрк и любовта към него ще остане винаги мост за дружба и уважение между народите.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен12/3/17 14:12

    Gerçek Dost No:9

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен12/3/17 16:17

    SAMO DPS


    samo dps

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.