Подкрепата на определена партия настройва обществеността и останалите политически организации срещу тракийските дружества, алармират от организацията „Димитър маджаров" в Кърджали.
„След изнесената информация от УС на ТД „Димитър Маджаров", Кърджали от 23.02.2017 г., в която се оспорва твърдението, че тракийските дружества в региона са предлагали за предстоящите избори свои представители в листите на БСП и че посочените като такива не ни представляват, в медиите излезе декларация на ПК „Тракия" с атака срещу УС, в която ни обвинява, че не се съобразяваме „с взетите общи решения" на ЦР на СТДБ и ЦС на ПК „Тракия", посочват от Управителния съвет на ТД „Димитър Маджаров" в писмо до медиите.
„В декларацията си се позовават на съвместно заседание, в което както твърдят „се формулираха и утвърдиха политическите цели на ПК „Тракия" и тракийското движение за участие в парламентарните избори" и „се прие и утвърди информацията за подписаното коалиционно споразумение" от ПК „Тракия". Коалицията, както я представя лидерът на БСП „е политически съюз създаден за участие и спечелване на изборите за 44-то Народно събрание, но така също и за провеждането на други избори – за президент и вицепрезидент на Република България, изборите за общински съветници и кметове и изборите за членове на Европейския парламент НА ОСНОВАТА НА ПРЕДИЗБОРНИТЕ ПЛАТФОРМИ НА БСП" (1-ва стр. на в-к „Тракия" -печатен орган на СТДБ, бр. 4/24.02.2017 г.).  В същия брой на вестника  на три страници е публикувана и Предизборна платформа на БСП, в която няма нито една дума за Тракия и тракийските проблеми. В следващия брой вестникът на неполитическата и непартийна организация отново беше трибуна за партийна агитация. Тясно обвързване и агитация за партията (сега вече със сменено име БСП), която през 1977 г. закри тракийската организация като изчерпала се и ненужна? За съжаление това не са единствените избори, в които е замесена организацията ни на страната на тази партия и както се вижда и от декларацията това се е случвало много пъти.
Обръщаме се към г-н Красимир Премянов- председател на ЦР на СТДБ, участващ в тези „общи решения" и г-н Тодор Коруев – гл. редактор на в-к „Тракия", допуснали и страниците на вестника да бъдат използвани за партийна агитация.
УВАЖАЕМИ ГОСПОДА,
Всички тези действия вече настроиха другите партии и обществеността срещу тракийските дружества. Създадени са условия за разцепление между дружествата и вътре в тях на партиен принцип. Участието в избори по този начин не само няма да помогне за разрешаване на „специфичните тракийски проблеми", а ще затрудни още повече решаването им. Тракийците в Кърджали и техните симпатизанти, са възмутени и от опитите да им бъдат налагани „решения", с които ги замесват в политическа дейност, без да бъдат питани. Трябва ли да питаме кой и в чий интерес прави това или е прекалено ясно? Не сме съгласни да се използват държавната субсидия и плащаните от нас членски внос и абонамент, с който се издържа в-к „Тракия" за партийна агитация.
Управителният съвет на Тракийско дружество „Димитър Маджаров" Кърджали, (избран от членовете на всички дружества, клубове и секции в региона, както и от такива, които попадат в други области) отново се обръща към членовете и симпатизантите си и заявява,  че дружествата, като непартийни сдружения, нямат право да извършват политическа дейност и да участват в избори на страната на една или друга политическа партия. Не сме предлагали за предстоящите избори свои представители в листи и посочените като такива не ни представляват. Всяко замесване на дружествата в политически избори, от който и да е, е злоупотреба спрямо тях и закона", посочват от Управителния съвет на Тракийско дружество „Димитър Маджаров".

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/3/17 12:35

    Браво бе Яни,
    Когато беше в Областа по времето на Пламен Иванов агитираше тракийци да гласуват за СДС.По времето на Ангел-мълчеше и се озърташе да не те оволнят.Тогава те спаси Краси Премянов и ти добре знаеш "Срещу какво"??? Сега се опитваш да застанеш срещу тракийците, но ние вече не ти вярваме.Време е да напуснеш организацията ни за да не пречиш и подвеждаш хората.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/3/17 15:18

    Точно и ясно казано - тракийското дружество е неполитическа организация. Да е ясно на тия от София. Зад теб сме, Яни.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/3/17 15:19

    ОРГАНИЗАЦИЯ КАТО ТРАКИЙСКАТА НЕ БИВА ДА СЕ ЗАНИМАВА С ПОЛИТИЧЕСКИ ИГРИ. ТЯ ИМА ДРУГИ ЦЕЛИ , ПАРТИЙНИТЕ БОРБИ ДА СИ ОСТАНАТ В ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ.ТРАКИЙСКИТЕ ДРУЖЕСТВА В СТРАНАТА СА СРЕД МАЛКОТО , КОИТО ПАЗЯТ БЪЛГАРСКИТЕ ТРАДИЦИИ, СЪХРАНЯВАТ НАРОДНАТА ПАМЕТ. ОСТАВЕТЕ ГИ ДА СИ ВЪРШАТ ТАЗИ РАБОТА, БЕЗ ТОВА СЕ НАВЪДИХА МНОГО БЕЗОТЕЧЕСТВЕНИЦИ.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/3/17 16:20

    Всичко за изселниците се прави!!!Безплатно возене за тях.Двойно гражданство за тях.Пенсия от две държави за тях.Висок жизнен стандарт за тях.А за нас които са останали тук в България?!За нас безработица.За нас разбити пътища.За нас села с пътища даже без баластра,без вода за пиене и без вода за къпане.За нас беднотия,болести,и страдания.Изселниците ще дойдат ще гласуват и ще си заминат.И какво ще допринесат за нас?!
    АБСУЛЮТНО НИЩО.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен17/3/17 16:57

    Тракийците не трябва да подкрепят по никакъв начин червените некадърници . Това е партията -БСП ,която провали ДЪРЖАВАТА НИ и ограби Българският народ !!!!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен17/3/17 18:57

    Ало, грамотния от 12:35! Ангел беше областен управител до 2009 г. Премянов е председател от 2011 година. Ти от коя червена казарма си се "оволнил" и сега "срещу какво" пишеш тъй грамотно?

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен17/3/17 21:41

    Кви са тия тракийци неги знам , Кърджали трябва да се управлява от Тракийци,Помаци и Турци всички останали нямат думата ние сме децата на тази земя ,всичко друго са празни приказки

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен18/3/17 16:03

    НЕ БЪРКАЙТЕ КАПИТАН ПЕТКО ВОЙВОДАТА в политиката, кой за когото си иска да гласува. ТОЙ СИ Е НАШ И НИЕ СМЕ ВЕЧНО С НЕГО. БОГ ДА ГО ПРОСТИ! амин !
    потомци на тракийци

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.