Родопски брак с крива сметка: Ожени се в Аризона, но напусна САЩ, за да работи в Германия и… поиска развод

Ареалите на гурбета са толкова големи, че Родопите вече „граничат” с няколко морета и поне два океана, които отмиват радости и болки на нашенци в чужбина.
Мъж от Кърджалийско реши да осъществи Американската мечта, като за целта дори сключи „брак по сметка”. Тя обаче излезе крива и родопчанинът реши да разтрогне, скрепената пред Закона на щата Аризона „любов”.
А. Д. заминал за САЩ преди десет години, а начинът да остане легално в „страната на неограничените възможности” минавал през намирането на булка. Такава се намерило и родопчанинът сключил брак с Розанна К. Съюзът с цел „не ме екстрадирайте” бил скрепен във Финикс, Аризона през 2008 година, разкриха за 24rodopi.com запознати с гурбетчийското приключение. Бракът бил напълно фиктивен, но въпреки това, само месеци след него А.Д. се прибрал обратно в България. Родопчанинът започнал работа като шофьор в Германия, а девет години след брака си, мъжът поиска развод. Със съпругата си нямали деца, имущество, никакъв семеен живот. Пред магистратите било обяснено, че бракът е сключен единствено с цел да се узакони пребиваването на нашенеца в САЩ.
Районният съд в Момчилград, който е рекордьор по бракоразводни дела в региона заради пестенето на време и ниските такси, разтрогна брака между двамата поради „дълбоко и непоправимо разстройство на същия”.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.