Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ поиска прокурорско преследване за насилието на границата спрямо изселниците

Партия ДОСТ не плаща автобусните билети на изселниците от европейската част на Турция, защото те масово са гласували за ДПС. Това разкриха пред 24rodopi.com турски източници.
„Основно потърпевши са хората от Чорлу, Текирдаг и други населени места в европейска Турция. Там повечето от избирателите подкрепиха ДПС“, поясниха източниците.
Както първи 24rodopi.com писа, в четвъртък гръмна скандал около организираното връщане на изселниците от Кърджали в Турция. От фирма „Метро“ обявиха, че процедурата за изселниците, които са дошли безплатно за изборите, е приключила. Служители на фирмата отказаха обещаните билети за безплатно пътуване и в обратна посока и насочиха изселниците към офиса на партия „ДОСТ“. Там също им отказаха пари и те се принудиха да платят по 50 турски лири за пътуването до Турция.
Евгени Михайлов, който беше кандидат за депутат от ДОСТ, но спечели едва 200 гласа, каза по Нова тв, че тези хора трябва да отидат да си търсят парите в офисите на ДПС.
„Вчера от България в Турция са пристигнали 13 автобуса, билетите са платени от ДОСТ. Проблеми за повечето хора от Бурса, Измир и Истанбул няма, но на другите категорично са им отказали безплатни билети. В Бурса са пристигнали 6 автобуса в четвъртък.
Междувременно председателят на ДПС Мустафа Карадайъ сезира Главния прокурор на Р България Сотир Цацаров във връзка с актовете на насилие от страна на представители на Националистическите формации за действията им на 24 март на пунктовете на границата ни с Турция и настояване за извършване на проверка и образуване на досъдебно производство, при констатиране на факти и обстоятелства.
Председателят на ДПС напомня в сигнала, че никой няма право чрез насилие и заплаха или по друг незаконен начин да пречи на някого да осъществи избирателното си право, като нарушението на тази забрана е престъпление и трябва да се наказва с цялата тежест на закона.
Припомняме, че ръководството на ДПС излезе с призив за действия от страна на компетентните български органи и институции още същия ден и призова всички политически партии да се разграничат от действията на т.нар. патриотични формации и да ги осъдят като противоречащи на Конституцията на Р България и Българското законодателство.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/4/17 08:33

    А за автобусите,кой ще сезира прокуратурата,господин Карадайъ?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен1/4/17 09:50

    Питай тези които правеха списъци на хората, качваха ги по автобусите и ги хранеха и агитираха по пътя към България ! Толкова ли е трудно да се досетиш ? Достовете ги излъгаха, това е! От предателите друго не може да очакваш. Иначе оставаш с пръст в устата. Така де!.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен1/4/17 13:54

    70-80% от тези които са пристигнали в БГ и са заминали на 26 и 27 ,03,2017г са били хора на ДПС

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен1/4/17 20:09

    TO i v djebel nesa platili ot dost na seksiyonnite komisiyii kyopekler doysunlarr

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен1/4/17 20:11

    ALLAH DOYURSUNN DJEBELIN DOST LIDERNERINII

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен1/4/17 20:13

    EN YAKINDA L MESTAN BEYIN HABERI OLCAK KYOPEKLERINN DJEBELDE INSANLARIN PARASINI VERMEDIKLERINI

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен2/4/17 19:53

    iste buna DOST kazigi denir :=))))))))

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.