Местан живее чужд живот от 17 декември 2015 година, иска да е свободен и да си харчи парите, каза журналистът. Желанието на ДОСТ за касиране на изборите е претенция за дузпа след свирен мач и рестото, което Ердоган вече си иска, отбеляза човекът на 24rodopi.com
Лютви Местан: Ние направихме най-евтината кампания

След поражението на изборите, при което ДОСТ остана извън парламента, партията вероятно ще има ново ръководство от Анкара, вероятно Орхан Исмаилов ще я оглави. Лютви Местан става само за неин говорител, той иска да живее спокойно и да си харчи парите. Това заяви в студиото на бТВ тази сутрин Илхан Андай от 24rodopi.com.
Местан живее чужд живот от нощта на 17 декември 2015 година и сега иска да излезе от него и да живее спокойно, каза пред водещия Антон Хекимян Андай.
Силното ядро на ДОСТ се оказаха мюфтиите в България, те масово участваха в кампанията,  събираха хора на митингите, агитираха, каза Андай.
България победи на изборите, защото Ердоган избра Местан, за да покрие трасето, което той контролира от Анкара до Норвегия. Но в България загуби, така че нашата страна е победител.  Затова и кампанията беше толкова агресивна и се допуснаха толкова грешки. ДОСТ имаше финансов ресурс и подкрепа от Анкара да постигне 12-13%, а падна под 4%, допълни журналистът.
Всичко започна от грешната информация към Анкара, че едва ли не българските турци подкрепят Местан. В Турция някои избиратели даже са мислели, че ДПС е закрита, обаждали са се в България да питат. Всеки ден получавали есемеси да гласуват за ДОСТ, били дезинформирани, обясни Андай.
Той каза още, че жената, която беше нагрубена на границата от представители на Патриотите, се казва Себиле. Наши репортери я намериха, издириха я и видяха как гласува, така че е упражнила правото си на вот, успокои Андай. Самата тя би имала основание да заведе дело, но едва ли някоя партия я потърсила.
Искането на ДОСТ за касиране на изборите, Андай определи като претенции за дузпа след свирен мач. Той смята искането и за част от рестото, което Ердоган вече го иска.
Няма как ДОСТ да докажат, че реално били лишени от недостигащите за влизане в парламента близо 40 000 гласа.
Основния дял за изборния резултат на ДОСТ е на Ердоган, каза Анкара и посочи гласуването в Турция, изборния туризъм и натискът върху роднините на изселниците в България. На второ място са недоволните от ДПС, които този път не са гласували за ГЕРБ  и други формации, а са се доверили на ДОСТ. Едва на трето място е делът на Лютви Местан и Орхан Исмаилов, каза още журналистът.
Междувременно лидерът на ДОСТ Лютви Местан коментира изборите за 44-то НС в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия.  „Ние направихме най-евтината кампания. Абсолютно несериозно е твърдение, че Ердоган финансира партията. Всичко е мит, който е продуциран, защото се готви управление, което е антиевроатлантическо ориентирано“, заяви той.
24rodopi.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.