Посланикът на САЩ в България Н.Пр.г-н Ерик Рубин  посети днес община Кърджали.Той беше посрещнат от кмета инж. Хасан Азис.
Кметът  подчерта, че Кърджали е сред градовете с най-много американски символи в България – ул.“Вашингтон“, комплекс“Пентагона“, Дружество „Приятели на САЩ“ и др.,
като това се дължи и на продължаващите контакти с побратимената от 17 години община Елкхарт,щата Индиана в Америка.
Инж. Азис направи кратка презентация на икономическото развитие на района.
На срещата бяха обсъдени възможностите за инвестиции и бизнес .Дипломатът посочи, че би се радвал, ако може да помогне за привличане на американски инвестиции в Кърджали.Може да се дискутира възможността за производство на селскостопанска техника тук, каза г-н Рубин.
Това, което отличава градовете са хората. Кърджали отдавна се наложи като столица на толерантността в пределите на страната. Тук живеят хора от различни етноси и изповядващи различни религии, но между тях никога не е имало конфликти, каза кметът.
По време на срещата бяха коментирани и отминалите предсрочни парламентарни
Кметът подари на госта картина на художничката Пенка Атанасова и албум на Кърджали.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/3/17 21:41

    Г-н Ерик Рубин сигурно не знае,че ние отдавна изнасяме селскостопанска техника,за Италия-гроздобран,за Холандия-розобран,за Гърция-табакбран абе универсална машина лесна за програмиране,само местният пазар не проявява интерес.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/3/17 23:14

    Investisie traybvat v kirdjali.Nie iskame edin moderen grad c mnogo rabotni mesta no kmeta trayba da se virne na svoyta rabota.Kirdjali mu e neobhodimo
    da se poddirja.Grada e v mnogo lo6o sistoyanie.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен1/4/17 06:58

    Свободни работни места има достатъчно.И ще има все повече.72% от фирмите в Кърджали търсят работници.Бизнеса печели много добре,но дава много малки заплати.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.