www.24rodopi.com

Опозицията в Анкара към Ердоган: Защо недоволстваш, когато си нежелан в Германия, а забраняваш на депутат от ДПС да идва в Турция? (снимки)

вторник, март 725коментара

Защо депутатът от ДПС Ердинч Хайрулла не може да влезе в Турция?
Този въпрос зададе преди малко в Анкара лидерът на най-голямата опозиционна сила – Републиканската народна партия (CHP) Кемал Кълъчдароглу по време на събрание на парламентарната група, съобщиха за 24rodopi.com политически репортери в Анкара.
В словото си пред депутатите Кълъчдароглу заяви, че „в България е основана една партия, но Ердинч Хайрула не може да дойде в Турция и да се включи в предизборната агитация сред българските граждани“.
Депутатите от ДПС трябва да могат да дойдат в Турция и трябва да могат да пропагандират сред българските граждани тук, категоричен е шефът на парламентарната опозиция в Меджлиса. „Тези, които са от ДОСТ могат да идват, но тези от ДПС не могат“, каза Кълъчдароглу.
Както първи 24rodopi.com писа, Ердинч Хайрулла, който беше председател на Групата за приятелство България - Турция в 43-ото Народно събрание, беше върнат от граничния пункт „Капъ куле“ два дни преди балотажа на президентските избори през ноември м. г. Тогава 24rodopi.com разкри, че има списък със 160 души, на които им е забранено да влизат в Турция. Те са попаднали в списъка по доноси на лидери на новоучредената партия „ДОСТ“ в България. Външният министър Даниел Митов потвърди новината ни за забранителния списък и добави, че България има право на реципрочна мярка.
„Министерството на външните работи му забрани да посещава Турция. Защо му се забранява? Когато отиваш в Германия и ако ти забранят - недоволстваш, но същата забрана налагаш и ти. Уважаеми министър на външните работи, поради кои причини не приемаш тези хора да говорят тук?”, попита още Кълъчдароглу, визирайки наложената забрана на Ердинч Хайрулла и забраните в Германия за провеждане на митинги с участието на Реджеп Тайип Ердоган и на министри от правителството в Анкара.
Събранието на парламентарната група на създадената от Кемал Ататюрк CHP ще продължи до късно днес.
Кълъчдароглу показа на депутатите в Меджлиса копие от документа, с който на Ердинч Хайрулла се забранява влизането в Турция. В него не се посочва причината за отказа.
24rodopi.com
Изпрати :

+ коментара + 25 коментара

Анонимен
7/3/17 14:09

Забраната за Пеевски и за Доган да не влизат в Турция? Какво ли загазили лука в Турция? Май беше далаверите с контрабанда с ПКК и мафитски дела.
Защо си мислите че тия хора ядат доматите с колците.
Така че изказването на Анкара е доста логично.

Анонимен
7/3/17 14:10

Така де ! А българите спят! Хр-р-р-р-р-р! Лека нощ ! Ердоган ще ни събуди ! Спете, спете, спете, спете, спете..................

Анонимен
7/3/17 14:13

Каквото си надробиш, такова ще сърбаш.

Анонимен
7/3/17 14:24

С комунистите напред към нови катастрофи.

Анонимен
7/3/17 14:30

Za6toto sa boklucii

Анонимен
7/3/17 14:50

Навсякъде в Европа отдавна изметоха комунистически боклуци окончателно от власт и мигновенно държавите дръпнаха напред. У нас има обратна еволюция. Искаме още петолъчки и копейкаджии на власт.БКП-БСП,ДПС,ГЕРБ,АБВ и други.При толкова заблуден народ какво очакваш само да говори , че иска да е на власт само по себе си е срамно и нагло . След като три пъти фалираха държавата и обраха спестяванията на хората младеците по гурбет съсипаха народа, сега пак ли са огладнели че искат още. Позорно и отвратително .

Анонимен
7/3/17 15:00

А какво ще кажеш за Атакистите в листите на ДПС ? И за тях да няма забрана нали ?

Анонимен
7/3/17 15:19

Ammi vie dayte si glasa na DOST. Sled vreme shte vidite Balgariya.. Vece nyama da e Balgaria...A ste e TURCIYAAA

Анонимен
7/3/17 15:36

Идва лято. ДПС са посрещат сирийците, пкк то. Ердоган ще ви покаже още много... идат

Анонимен
7/3/17 15:42

Този който говори против Турция,разбира се няма да може да влиза.И за мене е така, този който говори не е турчин и няма никаква работа в Турция.

Анонимен
7/3/17 16:11

Към 15.19 Не бойте се деца ние ще гласуваме за ДПС, БСП И АТАКА и България ще е братушка земя.

Анонимен
7/3/17 16:35

15:19

Пий си хапчетата и по-малко ръси глупости във форумите!

Анонимен
7/3/17 16:48

ГЕРБ докара страната ни на този хал.ДОСТ подкрепяха кандидата на Бойко Борисов на изборите, бат Бойко го играеше първа дружка на Ердоган.До тук ни докараха.

Анонимен
7/3/17 19:17

Те Турците трябваше да го хванат с чантата с валутата и да лежи в затвора тогава какво ли щяхте да пишете
Ердоган ага пускай ги там и ги вкарай вътре тука само правят мошеничества и далавери

Анонимен
7/3/17 20:08

18.56 Да сме част ,ама от силна Русия.ТУРЦИЯ ПРЕСТАНА ДА Е СИЛНА ,КОГАТО БАЩА ТИ ЕРДОГАН ДОЙДЕ НА ВЛАСТ.Пък като ти харесва-знаеш пътя.Затворите в Турция има още много места.Предвидени за всички прогресивни турци...............а,чакай,ти не си от тях.

Анонимен
7/3/17 21:08

Хора колкото и да увъртвате гн. ЕРДОГАН ПАТРИОТ номер едно, затова го намразихте вие защото гледате как реагират немците и ги песледвате както цял живот е било така,, Но едно е много важно!! Винаги имай добри отношения и уважение спрямо комшиите но за жалост това нещо в България го няма специално спрямо турците, това е безобразия ,,

Анонимен
8/3/17 04:52

Драги читатели на Родопи 24
Защо искате да нагнетите положението
Който го иска нека да напусне тази великолепна страна аз съм от село Глухар и цялото ми мина в Кърджали почти целият ми живот и никога и нямало спречквания между етноси, защо комплексари такива
Се мъчите да разделите хората
Не може ли вие във форумите постянно пишете групости не може ли да изчезнете от нашият свят аз съм Турчин и много мразя от нашите да се правят на османци 1во моля истинската истОрия кои са турци и кои Осман.така че господа моля напуснете нашата красива страна

С уважение Ерджан Молла

Анонимен
8/3/17 08:59

Комунистите са виновни за хаоса който сътвориха от 1944 до 2016-бкп/дс/доносници,бсп,дпс,сдс,ндсв,герб.

Анонимен
8/3/17 09:00

Добре де, убедихте ни, че ще има голяма коалиция. Въпреки че това вече не ни засяга! Ние сме на Терминал 2.

Анонимен
8/3/17 09:05

... "Все пак тези момчета са по-образовани от неграмотните си бащи и ека-полека ще започнат да работят за България"... написано от човек от ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ. Мислете хора не е шега работа. Комунистите са най-голямото зло на света. Германия и много други западни държави са много напред, защото никога при тях е нямало комунизъм. Жалко за мюсюлманите. Както си искат си играят с отрудените хора. А те не го заслужават?!

Анонимен
8/3/17 09:45

Samò dost i nie dostove ne samo shte pogrijim za turcite i za bilgarite .. vsichki bilgarite grajfani shte dokarame turcite bisnesmeni

Анонимен
8/3/17 15:14

Кюрдина на СНР ли ще каже на Турция дали да пуснат или не.Я си гледай работата.

Анонимен
8/3/17 17:40

Ми то ние в Турция не идваме.Вашите си идват.Оправяйте се.Нас какво ни интересува кого пускат в Турция?И туристите са си от вашите ,тъй че не ни занимавайте.Не ни интересува.

Анонимен
8/3/17 18:45

До 04:52 Ерджан молла,,Ерджане аз също живея в Кърджали , както тебе в България ,ние ако искаме ще заминем в Турция не е проблем, но не ти си човека да кажеш този който недоволства може да замине в Турция,,,! Слушай мизерник!!!ако евентуално си фес така като твърдиш как така не виждаш каква омраза имат масово помаците и които се самонаричат българи аз не вярвам да са българи ,защото един българин живеещ в Кърджалийско едва ли би могъл да намрази така турците тоалкова колкото тебе, кой си ти да посочиш пътя на хората от турски произход кеде да живеят, слушай пезевенк такъв !! Питай моля ти се на майка ти от кой мъж помак си, тя ще ти признае сто процента, и тогава ще разбереш че ти затова се срамуваш че си турчин, поинтересувай се моля ти се всичко ще излезне наяве,, с уважение:: Местан Али..

Анонимен
11/3/17 03:42

До г-жа или г-н 18.45
Някъде да си прочел да обиждам някого.
Не ми се пише отговор на такива като теб. Просто си необразован и без култура само мога да ти се смея.....някъде да съм писал обидни думи..защо жалък нецивилизован негоднико замесваш майки или бащи толкова ли си неинтегриран европецо.....така да дойдем на думата някъде да съм писал срещу етноси НЕ..прочети първо истинската история за турци и османци знаеш ли мръсна уста че преди 1453 г-на и имало война между турци и османската империя 150 години не....1456 година заевователя на Константинопол дал заповед всички Турци в империята незабавно да се изселят на Балканите..не го знаеше налиии...2.дето ме псуваш и обиждам защо не си пишеш имената и от къде си страхливецо...щом си много смел.пиши да те видя. ....само на приказки ви бива ......Поздрави на Турчина имам Facebook.влез и ще видиш какъв съм....

Публикуване на коментар

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи