Сдружението „Бату Платформ“, което е създадено от кърджалийци, е изпратило ТИР-а с храни за купуване на гласове в района на Добрич, става ясно от иззета стокова разписка. Припомняме, че по сигнал на ДАНС в Добрич бе спрян ТИР с 970 пакета хранителни продукти, предназначени за купуване на гласове, като пакетите са същите, които бяха открити в склад в кърджалийския квартал „Студен кладенец“.  В града край Арда  полицията конфискува 400 торбички с храни с логото на партия ДОСТ и бюлетината на партията за изборите.
Случаят в Добрич е доста мащабен, разследването се води от Районна прокуратура Добрич, в който по сигнал на ДАНС е бил спрян товарен автомобил, в който са били натоварени и до момента са установени 970 пакета с хранителни продукти. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова на брифинг по повод схема за раздаване на хранителни стоки на гласоподаватели от една от политическите партии в Добрич, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Всеки пакет е от около 10 кг. и съдържа трайни хранителни продукти, като боб, леща, олио и други“, уточни тя. "Част от тези хранителни продукти са били разтоварени в Омуртаг в склад за препарати за растителна защита“, посочи Румяна Арнаудова.
Установено е, че ТИР-ът е тръгнал от Пловдив с 1250 торбички, като част от тях били разтоварени по пътя. От Сдружението „Бату Платформ“ са направили дарение за кандидат-депутат на ДОСТ.
Сдружението е създадено от бившия районен мюфтия Шабанали Ахмед, който се оттеглил, когато станал депутат. Председателството е поето от крумовградчанина Басри Пехливан, който в момента е районен мюфтия в Хасково. Другите от ръководството на „Бату Платформ“ са новият български гражданин Кемал Йозмез, който заедно с Бирол Дилбер, временно пребиваващ в страната турския гражданин, извършват ремонти на джамии, и Екрем Коруосман. Последният беше задържан при акцията на полицията в кърджалийския склад.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен25/3/17 01:25

    Тирът е на Касим фафладжията който е уж с дпс ама твърдо подкрепя дост дори негови хора в селата Млечино ,Горно Прахово ,Долно Прахово ,Башево ,Боровица и околните махали раздават от същите торбички от името на Касим.!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен25/3/17 06:39

    Какво лошо има да дават хранителни продукти на бедните...добро дело се върши,а и знаем че народа едвам оцелява от днеска за утре..нема работа и ако има мизерно плащане и не редовно,високи цени на тока,горивата,водата,тел.услуги,лекарствата просто не са по джоба на всеки....БГ държава въобще не се интересува от стадото си и после се обвиняват хора затова че са от малцинствата

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен25/3/17 07:12

    Протестиращи нападнаха изселници на „Капитан Андреево” (ОБЗОР) Тапунгери смотани от ... до

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен25/3/17 08:40

    Въшлясали гладници.
    Само фасони на празен стомах, грозници.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.