17-годишният Мехмед Чакъров-Гамби ще бъде освободен от „детски затвор", за да носи медали за България от Европейското първенство по бокс. В момента талантът от „Арда Бокс" се намира във възпитателно училище-интернат в Ракитово. До този момент ръководството на специализираното школо за проблемни деца винаги е освобождавало младия боксьор за участията му в състезания.
„Само преди дни Гамби стана вицешампион на страната на държавното първенство за юноши в категория до 52 килограма. Загуби с 2:1 съдийски гласа на финала, но играта му впечатли националния треньор и Мехмед бе извикан в състава за международния турнир „Емил Жечев", който ще се прове в столицата", разказа за 24rodopi.com треньорът на Мехмед в „Арда" Стоян Узунов. Състезанието в началото на април в София ще бъде генерална репетиция за националите преди Евопейското първенство. Проблем единствено с документите може да спре Гамби от участие.
„Момчето няма лична карта. Трябва да му извадим и международен паспорт. Майката на Мехмед почина преди години. За целта трябва вторият му баща да даде съгласие и да се заемем с процедурата за изваждане на документите", посочи Узунов. Той се надява пастрокът Ангел Чакъров да съдейства за участието на Мехмед на елитния турнир. От възпитателното училище вече са заявили готовност да освободят момчето за надпреварите.
На снимката: Мехмед заедно с треньора си Стоян Узунов (вляво)

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен29/3/17 10:35

    Защо е в интернат ???????
    Казвам се Атеш ..

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен29/3/17 23:05

    А този от дясно е `Кубата`! Бивш боксьор.
    А относно момчето:
    Този `юнак`, на Турски език го наричахме - ` каптъ качтъ Мехмет`/ на Български `Мехмет, който граби и бяга`/, понеже, когато беше на около 8-9 годишна възраст, сме го виждали да издебва деца, които са със закуска в ръце, сграбчваше от ръцете им храната, и бягаше, след което разбира се да консумира откраднатото. Понякога се случваше, някои по-големи от него деца, за наказание да го млатят за постъпката, но без да му вземат вече откраднатото, разбира се! Тъжно беше да се гледа подобно нещо, но това си му беше начин за оцеляване на това дете. Не се знае колко бой е ял, и колко е раздавал по улиците, но това, че е придобил опит, е без всякакво съмнение. Тежко детство. Не е `мамино синче`! Може да стане добър спортист, но добър човек – много ме съмнява?! Дано да тръгне по правия път, и да заживее нормално! Пожелавам му го! Иначе ще гние по затворите. Ако с него се заемат добри специалисти педагози, може и да заживее нормално. Пожелавам му успех в спорта, и да стане добър човек в живота!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.