www.24rodopi.com

ДАНС изгони трима турски граждани, сепаратистите обикаляли Родопите и обяснявали на местните, че живеят на турска земя

петък, март 170 коментара

Двама турски граждани бяха експулсирани от България, а на трети беше забранено влизането у нас. Както вече 24rodopi.com писа, ДАНС ги обяви за опасни за националната сигурност.
Турският гражданин е свързан с дирекцията по вероизповеданията в Анкара –ДИАНЕТ. Арестуван е на излизане от Томбул джамия в Шумен и е изведен през граничния пункт „Лесово“. Става въпрос за Улви Ата.
Сепаратистите обикаляли Родопите и Лудогорието да агитират местните, че живеят на турска земя, пише по темата „24 часа“.
Първият турчин имал разрешително за продължително пребиваващ на наша територия от няколко години. Агентите обаче получили информация, че обикаля районите със смесено население в Родопите. Проповядвал антибългарски настроения и убеждавал местните, че земята, на която живеят, е турска. Затова председателят на ДАНС Димитър Георгиев му отнел правото на пребиваване и му забранил да влиза у нас за срок от 5 г. От ДАНС нямат информация той да е обжалвал в съда принудителните мерки.
“Известно ми е всичко, но не мога да дам повече информация. По същия начин трябва да се постъпва с всички други лица, които действат така в тази обстановка“, гласи коментарът на главния прокурор Сотир Цацаров-
Двама от изгонените са служители на ДИАНЕТ-а, а един работи във валийство в Турция, разкриха за 24rodopi.com неофициални източници.
24rodopi.com
Изпрати :

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи