Соченият за сериен обирджия и изнасилвач Венцислав работел като дървар

„Не съм изнасилвал. Просто исках запознанство“, твърдял соченият за сериен обирджия и изнасилвач 34-годишен мъж, който бе арестуван при спецакция в Кърджали на 22 февруари. Това разкриха пред 24rodopi.com полицейски източници.
Венцислав Д. живеел в Кърджали от около година. Преди това бил на работа в София и други населени места в страната. В града край Арда го ангажирали най-вече да цепи дърва.
Припомняме, че в района на Новия мост имаше серия от нападения над жени. Създаде се психоза, че в Кърджали броди среднощен изнасилвач.
Заподозреният за нападенията е в ареста. По искане на Районна прокуратура-Кърджали съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо 34-годишния Венцислав Д., привлечен като обвиняем за опит за грабеж.
На 22 февруари 2017 г., около 19.30 ч., в Кърджали, в района на Новия мост, обвиняемият Венцислав Д. се опитал да ограби 26-годишна жена, която се прибирала към дома си в кв. „Възрожденци". Първоначално той се разминал с нея, след това се върнал назад и я настигнал.  Хванал жената, започнал да я дърпа, опитал се да грабне раницата от раменете й, след което я блъснал на земята. Пострадалата паднала и се развикала за помощ, при което се появил случаен минувач, а нападателят избягал в посока към центъра на Кърджали. Там бил задържан от патрулиращи полицейски служители. По делото се разследва съпричастността на обвиняемия Венцислав Д. и към други нападения над жени, извършени по-рано през годината на същото място, посочиха от държавното обвинение.
Междувременно стана ясно, че адвокатът по наказателно право Георги Белев е поел защитата на Венцислав Д. Помолен да коментира юридическата издържаност на обвиненията към клиента му, адвокат Белев бе лаконичен пред 24rodopi.com: „Имайте търпение. Винаги има вероятност разказът на задържания да обърне обвинителната теза на прокуратурата“. Той само добави, че предстои ново искане на клиента му до съда за промяна на мярката за неотклонение.
24rodopi.com
На снимката: Разследващите в акция минути след нападението на Новия мост
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/3/17 05:21

    Не съм кърджалиец но ме заинтересува тази тема .И да задам един въпрос на въпросният адвокат . Ако някоя от жертвите на този изрод беше жена му или дъщеря му пак ли по този начин щеше да философства Белев или щеше друго яче да говори

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен20/3/17 05:22

    Не съм кърджалиец но ме заинтересува тази тема .И да задам един въпрос на въпросният адвокат . Ако някоя от жертвите на този изрод беше жена му или дъщеря му пак ли по този начин щеше да философства Белев или щеше друго яче да говори

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен20/3/17 06:19

    На бесилото

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен20/3/17 09:25

    Защо в Рая трудно се намират адвокати???

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен20/3/17 09:54

    Мале този тъпак да нападне жена ми или дъщеря ми такова правосъдие ще му дам че като чуе за ;мостта ,обири и жени ще му прилошее

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.