Александър Симов е водач на листата на "БСП за България" в 9-ти МИР и отстоява позицията, че Кърджали за него е „кауза" и не трябва да се допуска религиозно и етническо напрежение.
В ожесточения свят на борбата за власт и пари, чистите хора понякога остават на заден план. За доброто трябва да се говори, пише и разказва. Смело, открито и високо! Сега ви представям един мъж, за когото всеки познат би казал "добър човек", „честен човек". Александър Симов е от новите кадри в листата на "БСП за България", но е едно от най-разпознаваемите лица в партията, изпратен да отстоява и провежда политиките на БСП в Кърджали. Симов е от хората-идеалисти, които боряват с думите, като Моцарт с нотите, и заради това мнозина са свидетели, че тойу мее да доказва тезите си по неоспорим начин. Винаги метафорично. Лирично дори. Сашо внесе поезия в политиката и това е част от неговия чар и уникален принос за модерния и човечен образ на партията!
Животът на Сашо тръгва от родния му град Стара Загора, а детството и юношеството си прекарва в Пловдив. След завършване на гимназия той решава да поема по пътя на журналистиката. Майка му го съветва да избере по-спокойна наука, като културологията, но Сашо и за миг не съжалява за юношеския си избор. Журналистиката се оказва негово призвание и съдба.
Професионалното израстване и шлифоване на Сашо минава през няколко столични всекидневника, докато не достига и до в.ДУМА. За левия печат той е откритие и „джакпот". А за професионалните му качества може да се говори дълго и напоително. Изостреното чувство за справедливост, гарнирани с тънък хумор увличат читателя да иска още и още от  неговото творчество. А Сашо е неуморен в писането. Много хора са се удивлявали кога успява да пише, да чете, да се интересува от света, да обмисля и същевременно да поднесе такава дълбочина на своите текстове, която винаги почива на изумителна ерудиция. Дълбоките му политически анализи неведнъж са предизвиквали жесток ответен огън от окопите на опонентите му. Но пък това доказва, че дори и те го четат. Той е един от малцината, които имат смелостта по време на сериозни обществени кризи да назовава неудобните истини открито, смело, саможертвено!
Откакто се подвизава в левия печат мечтае за наградата за лява публицистика "Георги Кирков" и през лятото на 2014 г. я получава. Той признава, че това е единствената награда, която някога е искал, защото се връчва на Бузлуджа, сред много съмишленици. За него журналистиката е отговорност, а лявата журналистика е още по-голяма, "защото трябва постоянно да бъдеш опозиция на господарите на разрухата, на тези, които се опитват да всяват само омраза, и които се опитват да управляват единствено в полза на своите банкови сметки", казва Симов. Негови текстове са намирали трибуна не само  в ДУМА, но и в „Стандарт", „24 часа" и др. Той е редовен и търсен от читателите автор във вестниците „Галерия", „Ретро", в сайта „Поглед.инфо", а от година насам е и основен водещ в интернет-телевизията „ПогледТВ", където само за година и половина като негови събеседници минаха най-големите и интересни анализатори на България.
И въпреки факта, че е до болка запознат в дълбочина с проблемите на обществото ни, Сашо прави първите си стъпки в политиката едва през 2014 г., когато поема отговорността да се яви като кандидат за евродепутат от листата на БСП.
През 2016 г. сериозният му политически потенциал е оценен достойно и Сашо е избран за член на Националния съвет на социалистическата партия, а малко по-късно влиза в Изпълнителното бюро на партията по лична покана на председателя й Корнелия Нинова. След Стефан Данаилов, той е най-желаното лице от Националния съвет за влизане в тясното ръководство на Столетницата.
На пръв поглед Симов е като бяла врана в новото ръководството на БСП. Няма лобита зад гърба си, не е нечий човек и не се притеснява да изразява принципни позиции, дори да са в разрез с общоналаганите от масата. В бъдещата си роля на народен представител, към която се е запътил със смели широки крачки, Сашо обещава най-важните неща: честност и упоритост в полза на хората. Нарича Кърджали "кауза". Той иска и е готов да бъде част от промяната в България.
В днешно време да говориш за патриотизъм си е направо модерно. Всеки се нарича патриот, но малка част от тях могат да кажат в какво точно се изразява патриотизма. Сашо може! Може без никакъв проблем дакаже, че да си патриот означава да бъдеш и поне малко русофил. Не се притеснява да нарече руския народ братски. Не се страхува да обяви, че двата народа трябва да бъдат един до друг. Но също така не се колебае да мечтае за нова по-силна Европа, която да разбие бюрокращината и да скъси разделението между бедни и богати.
В последните години политиците се опитваха да замаскират основния проблем на страната ни, а именно бедността. Пръскаха се пари за магистрали и неспирните им последващи ремонти, докато семейства умираха от глад, а млади хора се самозапалваха отчаяни. Симов неведнъж е повдигал темата. В свой анализ той казва: "Какво, ако не социална фобия, е опитът на най-бедните семейства да се затворят в своя свят и да се опитат да оцелеят в блатото на мизерията, но сами? Това се случва, защото те на гърба си са разбрали, че българските социални системи не действат, стават все по-рестриктивни и ограничени, а хората, които трябва да се опитват да следят проблема, отдавна са вдигнали ръце".
В Кърджали Сашо се бори за каузата България! Кърджали за него е неразривна органична част от България! За него е категорично неприемлив налагания открито чрез активни действия или подмолно – чрез престъпно бездействие! - от различни политически сили в региона модел „Кърджали на две скорости", което в същността си означава „Кърджали на два етноса"! В Кърджали той няма да допусне сблъсък, защото залага на разбирателството. Иска областта да не се страхува да изповядва вижданията си. Иска хората да се чувстват свободни да почитат и изповядват вярата си, традициите си, ритуалите си, оставайки преди всичко и най-вече българи. Желае и ще работи за това, градът да се превърне в европейски град, съхранил автентичната си българщина и изпълнен със спокойни за човешкото си и социално достойнство старци, щастливи и сигурни в бъдещето си млади хора и безгрижен детски смях.
Този човек си струва!
Хората на Кърджали заслужават своя достоен представител и приятел в Парламента. България заслужава такива човеколюбиви, смели и безкомпромисни законотворци.
Купуването и продаването на гласове е престъпление

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.