www.24rodopi.com

Заради опасност от провокации: Проваля се сблъсъкът „Славеят на Европа срещу Езанджията на Ердоган“

четвъртък, март 2321коментара

За да не се стигне до ескалиране на напрежението, ДПС и други партии се отказаха от заключителните си митинг-концерти в Кърджали. Такъв ще проведе само партия ДОСТ, като от Турция е командирован личният певец на турския президент Мустафа Джеджели, наричан още ласкателно в Турция  Езанджията на Ердоган (от езан – призив за молитва). Поп изпълнителят има много хитове, но започна да ходи на религиозни мероприятия на които присъства Реджеп Тайип Ердоган, а напоследък и на митинги за референдума, където пее езани и други религиозни песни. Светски репортери дори го обявиха за любимия певец на президента. Самият Ердоган е категоричен, че Джеджели е от най-добрите изпълнители на езан в Турция.
За 24 март от ДПС бяха поканили родните мегазвезди Азис и Преслава, както и други изпълнители, но след постъпилите сведения за подготвяни провокации, партията се отказала от последната си проява в града край Арда. Подобна провокация е имало вчера на митинг в Чорбаджийско, където се наложило да се намесят полицаи.
Провали се сблъсъкът между Славея на Европа, както наричат фолк идола на изселниците Азис, и любимия певец на Ердоган, коментираха кърджалийски младежи.
24rodopi.com
Изпрати :

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи