„Ние, кандидатите за народни представители от ПП ГЕРБ, осъждаме остро опитите за търговия с гласове във всичките й форми и адреси, независимо дали избирателите се „вербуват“ с политическо влияние, пари в брой или пакети с ориз. Поздравяваме органите на полицията за бързата и адекватна реакция при разкриването и изземването на продукти с логото и номера на бюлетината на партия ДОСТ, предназначени за раздаване срещу подкрепа на вота”, се посочва в позицията на кандидатите за народни представители на ГЕРБ.
„Подобни уродливи явления са грубо посегателство над правото на избор и волеизлияние на българските граждани, гарантирани им от Конституцията, и следва да бъдат разобличавани публично и наказвани с цялата строгост на закона. Категорични сме, че купуването на гласове не може да бъде оправдано или омаловажено по никакъв начин, а извършителите му – оневинени с каквито и да е аргументи. Търговията с гласове има криминогенен произход и трябва да бъде квалифицирана като такава, защото разклаща устоите на демокрацията и правовия ред в държавата. Не е работа на политиците да разследват кой стои зад скандала със затворения хранителен склад. Това е ангажимент на полицията и прокуратурата, и ако искаме те да го изпълнят, нека да не изпадаме в излишна патетика. Все пак очакваме да чуем позиция от външния министър и правителството относно недопустимото изказване на социалния министър на Турция. Предизборната кампания е тест за здравомислие и морална пригодност на политическите партии. Начините, по които се води, показват дали една партия излиза на терена само за един мач или възнамерява да играе в цялото първенство. И в двата случая обществената нетърпимост, а не кресчендото на кандидатите за депутати, е била и ще бъде основният инструмент за противодействие на търговията с гласове”, се посочва още в позицията на ГЕРБ.
Купуването и продаването на гласове е престъпление

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.