Изгоненият от страната турчин като заплаха за националната сигурност е свързан с турската разузнавателна организация-МИТ (Milli Istihbarat Teskilati, MIT), съобщава Фрог нюз.
Припомняме, че със заповед на директора на ДАНС Димитър Георгиев от страната е изгонен един турски гражданин, а други двама са със забрана да влизат в страната, като заплаха за националната сигурност  и опити да откъснат част от територията на България. Както вече 24rodopi.com писа, турчинът е задържан на излизане от Томбул джамия в Шумен и закаран до ГКПП „Лесово“.
Фрог нюз посочва, че турчинът е работел под прикритие като бизнесмен в Пловдив, но е свързан  с Турската дирекция по вероизповедания или дирекция по религиозните разпоредби-ДИАНЕТ. Проверка в масивите на българските спецслужби показала, че турчинът е бивш агент на МИТ, сега вербовчик под прикритието на ДИАНЕТ.
Историята започва да се разплита след сигнали до София от чужбина. Преди две седмици в Одрин се е състояла традиционната годишна среща на областните мюфтии от България. Реално след навлизането на ДИАНЕТ у нас, мюфтиите са контролирани от Турция, повечето са турски граждани. В 28-те районни мюфтийства има по един зам.-мюфтия от ДИАНЕТ, в трите религиозни училища в Русе, Шумен и Момчилград има по един зам.-директор от Турция, плюс преподаватели, във Висшия ислямски институт имат един зам.-ректор и преподаватели.
Сегашният представител на ДИАНЕТ у нас Улви Ата има дипломатически статут като аташе по религиозните въпроси в посолството на Турция в София. Според неофициална информация Ата разпределя парите, плаща заплатите и финансира главното мюфтийство, чийто сметки са блокирани. Твърди се, че месечно турската държава дава по 2 млн. лв. на мюфтийството, което си е пряка намеса във вътрешните работи на страната ни. На всяка годишна среща в Одрин обикновено домакин е валията на града, но този път гостите от България са били изненадани с личното присъствие на президента Ердоган, твърдят източниците на Фрог нюз. На срещата от името на Главното мюфтийство  е бил главният секретар Ахмед Ахмедов.
На срещата турският президент е наредил на мюфтиите да агитират активно за партията на Лютви Местан у нас. Проведена е и допълнителна тяхна обработка в полза на ДОСТ. Ахмедов е държал реч, в която заявил, че у нас националистите подготвят в следващия парламент законопроект, с който ще се забрани изучаването на религия на майчиният език, разбира се турски.
На срещата с Ердоган е бил и въпросният Ата, заедно с изгоненият бивш агент на МИТ. Нашите служби са решили да отстранят второстепенната фигура, вместо човекът на ДИАНЕТ, защото той се ползва с дипломатически имунитет като съветник по религиозните въпроси към посолството и изгонването му би предизвикало дипломатически скандал. Изгоненият турчин е участвал активно в създаването на партия ДОСТ, пише Фрог нюз. Останалите двама също са свързани с МИТ и ДИАНЕТ, като са действали в Североизточна България.
24rodopi.com
Ахмедов: Не аз, Джелал Фаик беше на срещата - четете тук

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/3/17 11:02

    Аман Аман нищо вярно под слънцето.то не били компютри а били компоти

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/3/17 11:14

    Религията ВЪН от политиката и от обществено-политическия живот.Всяка ЖАБА да си знае ГЬОЛА.Държавните огани строго да бдят за това и ЗАКОНЪТ ДА СЕ ПРИЛАГА със цялата СТРОГОСТ!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен19/3/17 13:11

    Toya e chlen na DPS...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен19/3/17 14:04

    Ами нормално е да дойдат от Турция в тези изостанали и забравени райони, защото хората са в немотия,А Турция ще инвестира по тези райони и фактически хората ще имат препитание, това е самата истина,,, откакто влезнахме в ЕС безработицата нарастна стократно и затова има масово обезлюдяване, не е ли така, нали още с влизането ни в ЕС жизнения стандарт щеше да се оправи, провинциите почти са по чужбината по принуда от безпаричие, Защо само оклеветявате турците питам ви аз??? Щом западните братя християни не идват да инвестират и да подпомагат страната ни да се издигне, Ами тогава да оставим нашите турци братя сестри да дойдат да инвестират,, какъв е проблема,Мен София не ме интересува след като няма чуствителна файда по провинцията, и да отпуснат пари за нещо В провинциите и това е само за партиийците,от много години пътуваме в чужбината и никакви промени не се правят за да останем в страната ,, ЕС това ли надеждата за по добър живот питам ви??? Моля ви пуснете коментара ми,,

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен19/3/17 14:17

    Те мюфтии и тем подбни може и да получават указания от някадеси ама асъл важното кой за кого работи всъщност.
    Например секретаря на Крумовградския мювтия би трябвало да работи и гласува за партията на Местан нали?!Да ама баща му е кмет на ДПС.ДПС изглеждащи за ДОСТ работят или ДОСТ изглеждащи за ДПС работят?!За някои амма че хубав живота ееййй хем от ДПС получавай мангизи хем от ДОСТ.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен19/3/17 19:18

    Ние съвестните турци казваме че на дост и другарите им е мястото пред съд и от там към изпълнение на присъдата която трябва да им се издаде без право на обжалване или без право на помилване така както е в Турция държавата на Ердоган

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен19/3/17 20:53

    Dps izgubi moje i da ne sa v parlamenta

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.