www.24rodopi.com

Районният мюфтия: Навлизаме в трите свещени месеца Реджеб, Шабан и Рамазан

сряда, март 297коментара

Слава на Аллах, Господаря на световете, Салятуселям (мир и благослов) за последния Вестител и Пратеник Мухаммед Мустафа и на всички пратеници, изпратени преди Него.
Уважаеми съграждани, Братя мюсюлмани,
За мен е удоволствие и привилегия да Ви поздравя по случай настъпването на свещените месеци Реджеб, Шабан и Рамазан.
Една от молитвите, която ни учи Пратеникът (с.а.с) е:"АллахуммеБарик лена фиреджебеве Шабан вебеллигна Рамадан" (О Аллах, благослови за нас месеците Реджеб и Шабан и ни удостои да достигнем до месец Рамазан).
В свещените месеци ще отбележим следните свещените вечери:
1.Регаиб (30.03.2017), в която вечер Аллах с милостта си ще се обърне към човечеството с посланието: „Няма ли бедни да ги даря с богатство, болни-да ги даря със здраве, молещи се – да приема тяхната дуа, молитва".
2. Мирадж (23.04.2017) –Извисение, повод да спечелим задоволството на Аллах и да се извисим душевно при него.
3. Нощта Бераат (10.05.2017) – да се спасим от греховете, в последствие сърцата ни да бъдат изпълнени с щастие.
Началото на м.Рамазан е на 27.05.2017 г.
4. Нощта Кадир (21.06.2017 г.). По-благодатна и по-хайърлия от 1000 месеци.
Уважаеми Братя мюсюлмани!
Свещените месеци Реджеб и Шабан ни подсещат и подготвят за Рамазан. Говеенето през месеците Реджеб и Шабан не са фарз т.е. задължителни, а е сюннет (от житието на Пратеника Мухаммед ), който често е говеел в тези два месеца. Това са месеци на опрощението. За това трябва да правим искрен истигфар (Тевбе, покаяние). Да четем повече Корана и превода на свещената книга, Салеват на Пратеника Мухаммед (с.а.с.). Да се молим за нас, родителите ни и цялото човечество. Да уважаваме по-големите и да обичаме по-малките. Да посетим гробищата, да отправим молитви за починалите и да извлечем поука за нас, че сме преходни на този свят. Също така трябва да търсим Хелляллък (прошка) от хора, с които не си говорим. Да се подготвим за месеца, в който започва низспославането на Коран-и Керим, а именно месеца на опрощението –Рамазан. Наградата за тези, които отслужват подобаващо този свещен месец е празника Рамазан Байрам .
Моля Аллах да дари болните със здраве, нуждаещите се с благодат и да приеме нашите молитви.
С искрени уважения:
Бейхан МЕХМЕД
Районен мюфтия на Кърджали
Изпрати :

+ коментара + 7 коментара

Анонимен
29/3/17 16:34

LEILEHEILLAH MUHAMEDEN RESULULAH !

Анонимен
29/3/17 16:42

О Аллах моля те избави ни от фалшиви праваджии и фалшиви достове че вече нищо няма вкус.Амин.

Анонимен
29/3/17 19:03

Амиин!

Анонимен
29/3/17 20:31

Амин!

Анонимен
29/3/17 21:05

грях е в джамиите да говорите за политика цяла седмица слушаме от ходжите само политика сега се молят - нещастни хора аллах или бог ще ни накаже

30/3/17 00:57

AMI GRYAH E AMA I DRUGITE VSE SE VAZPOLZVAHA OT GOVORENE V DJAMIITE. AZ LICHNO SAM BIL SVIDETEL KAK OBSHTINSKITE KMETOVE IZPOLZVAT VINAGI POSLEDNATA PETACHNA MOLITVA PREDI IZBORI I MOLITVITE NA BAYRAMA. DJAMIITE SA SAMO ZA MOLITVA.

Анонимен
30/3/17 11:54

АЛЛАХ РАЗЪ ОЛСУН.УЧ АЙЛАРЪН БЕРЕКЕТИ ВЕ СЕВАБЪ БИЗ МЮСЛУМАНЛАРЛА ОЛСУН.АААМИН.

Публикуване на коментар

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи