Скандалният бивш районен мюфтия на Смолян и София Али Хайредин е агитирал в полза на партия ДОСТ в джамията в Рудозем, разкриха за 24rodopi.com свидетели на случилото се в духовния храм в родопския град.
Хайредин извършил проповед в джамията на 18 март. След нея обаче, започнал и политическа пропаганда в полза на партията на Лютви Местан.
Али Хайредин е бил и във велинградското село Света Петка, където бяха задържани местният имам и кметът заради агитация в полза на партията на Местан. Проповедникът призовал да се гласува за ДОСТ като „партия, защитник на мюсюлманите". Хайредин също е бил привикан за разпит.
Припомняме, че бившият районен мюфтия на Смолян бе подсъдим по първото дело в страната за радикален ислям и наказан от съда с глоба за участие в нерегистрирана у нас религиозна организация. Той неведнъж е заявявал, че има две жени.
На снимките:
-Партийна сбирка на ДОСТ в Рудозем
-Али Харедин

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/3/17 13:10

    Вие койсте как определяте кой радикален кой не

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/3/17 14:07

    Арестуваният бивш районен мюфтия на София Али Хайредин се е стремил да подмени традиционното ислямско вероизповедание, като от традиционно и умерено го превърне в крайно.

    За целта, чрез създадения миналата година Съюз на мюсюлманите в България, Хайредин търсел последователи най-вече сред помашкото население и български християни. Разследването на Националната служба “Сигурност” (НСС) е установило, че Хайредин успял да привлече към идеите за свещена война около 30 християни. Според контраразузнаването няма данни ислямистът да е подготвял терористични актове у нас.

    При учредяването на Съюза на мюсюлманите в България, което е станало във Велинград миналата година, са присъствали около 50 последователи на Хайредин. Част от тях издигали възгласи като “Родопите – бъдещата Чечня” и възхвалявали дейността на терористи като Шамил Бесаев. Тъй като мнозинството от мюсюлманите у нас изповядват традиционния ислям и не били склонни да подкрепят крайните учения на бившия мюфтия той започнал да търси последователи сред християнското население и помаците.

    Именно с тази цел били създадени и двата интернет сайта, които спецслужбите засякоха и закриха. Няма данни Хайредин да е предприемал действия за терористична актове, категоричен е експерт от контрарузнаването: “На базата на свършената от нас работа може да твърдим, че нямаме досега установена и изградена структура на “Ал Кайда”. Нещата бяха прекъснати в зародиш и малкото последователи, които са около него, тези, които са мислили да му бъдат последователи, съм сигурен, че след този отзвук, който се дава в медиите и работата, която свършихме съвместно с колегите от ГДБОП, ще бъдат разколебани да тръгнат по неговите стъпки”.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/3/17 14:23

    "Купуване на гласове под една или друга форма съществува откакто в България има демокрация, но това далеч не означава, че вотът е манипулиран"

    "В крайна сметка купуват тези, които имат най-много пари - големите партии. Така и купеният вот се разпределя така, както и вотът на избирателите, които свободно гласуват"


    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен23/3/17 20:29

    Този не агитираше ли за ДПС преди години

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен23/3/17 22:01

    Redakzia ti ot koisi

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.