„Никога не е късно да се коригира лошо зарасналата фрактура на лъчевата кост”, казва д-р Биркан Гюней, ортопед в болница „Пирогов”. Според него, най-честото счупване при възрастните е в областта на китката, а именно на лъчевата кост. Като защитна реакция, падайки хората се опитват да се предпазят с ръцете си. Именно при тази защитa се получава счупването на мястото, а по-често страдат възрастните хора поради наличието на остеопороза.
„След падане, ако имате подуване, болка и оток в областта на китката, е необходимо да потърсите помощта на дежурния ортопед - травматолог. Рентгеновата графия доказва счупването и ни подсказва какво лечение е необходимо. Когато става въпрос за по-сложна фрактура, ангажираща ставата, е необходимо да се направи скенер. В повечето случаи, лечението е консервативно: наместване и поставяне на гипсова шина. Но не винаги това е правилното лечение. Оперативна намеса се извършва при счупвания, които не могат да се наместят анатомично и при пациенти, които искат ранно възстановяване на функциите на ръката. Хирургичното лечение позволява ранна рехабилитация и по-бързо възстановяване. Никога не е късно да се коригира оперативно лошо зарастналата фрактура. Тогава възстановяването на анатомията е по-трудно, обикновено се налага използване на костен присадък за корекцията на дефекта. Целта на лечението е пълна функционалност на ръката”, обяснява д-р Гюней.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Д-р Гюней птреди 5 години ме оперира в Пирогов. Много свестен човек.
    Турците трябва да разберат, а и ние, че сме едно цяло и не трябва да ни делят разни Ердогановци, Михайловци, агенти (Павел, .....).
    Задължително е всички етноси в България да са в партиите и етническите (разделящи обществото и контролирани от разни др. Държави : ДОСТ/ДПС: турските националисти; АТАКА/БСП: Русия, ДАБГ: САЩ) да се премахнат!!!
    Искаме мир, свобода, достойнство ....

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/3/17 08:24

    Защо да коментираме като не разрешавате да си каже човек мнението. Трябва непременно да е възхваляващо.Цензуриране е меко казано....

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен22/3/17 17:19

    Прекрасен лекар и човек е д-р Гюней! Не ме интересува етносът! Важни са професионализмът и човещината! А той ги притежава!!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.