След разбити 32 разбити касетки и 4 години…

3-ма от Групата на Славчо М. - Магера, начело с шефа си, са признали, че са участвали в опита за обир на трезор в Кърджали, съобщава вестник „Родопи войс“. Те са подписали споразумение с прокуратурата за бърз процес. Другите двама задържани за екшъна, разиграл се в нощта срещу 4 януари 2013 година в центъра на Кърджали  – Валентин К. - Пуйката, и Красимир Й., обаче отричат. Това стана ясно от започналия процес в Специализирания наказателен съд.
„Алармата вие. Мисля, че в трезора има обир", с тези думи кърджалиец, който живее на улица „Сан Стефано“ вдигнал по тревога полицията. Било е няколко минути след 01:00 часа на 4 януари 2013-та година. Малко по-късно на излизане от обществения трезор на ул. „Сан Стефано" е арестуван Славчо М. - Мегера. До него са паднали 4 500 евро. Около час преди това групата на Мегера е натръшкала на земята в офис в района на пазара няколко охранители. Неутрализирането на гардовете станало броени минути след като в базата за охрана е имало полицаи.
За престъплението един по един бяха задържани соченият за касоразбивач номер 1 в Южна България Славчо М. - Магера, Венцислав Д. - Мечан, Валентин К.- Пуйката, Явор С. - Циката, Росен Драгомиров - Синбад и Хубен Митев.
От групата изпадна Мечан, защото бе застрелян на 19 май 2013 г. пред кафенето му "Лого" в Перник. Наскоро мъртъв бе открит и хасковлията Митев, който също бил признал участието си в обира.
Какво се случва към 1.00 часа на 4 януари 2013 г. в центъра на Кърджали?
Шестима проникват в обществения трезор на улица „Сан Стефано“ през необезопасен прозорец в задната част на сградата, разбиват 32 касети, като от едната задигат 4 500 евро.
Успели са да преодолеят две от защитите на трезора, третата не била забелязана.
Затова завила и алармата, разкриха за 24rodopi.com запознати с делото източници.
По пътя обирджиите разпиляват инструменти. В непосредствена близост до трезора полицаите пък намират изоставен джип БМВ, с който са се придвижвали извършителите. Пръв, по "бели гащи", на излизане от трезора е заловен Магера, както си е с "бизнес облекло" - маска и ръкавици. Останалите петима успяват да избягат. Установено е, че той е поддържал връзка с Хубен М. и Росен Д., Валентин К. и Явор В. Ден след Мегера полицията хваща Хубен. 20 дни по-късно е закопчан и Синбад. Пуйката е обявен за общодържавно издирване и е задържан на 25 май 2013 г. сутринта в Пернишко. Твърди се, че Валентин К. сам се предава на полицията в миньорския град от страх да не бъде екзекутиран за убийството на Венцислав Димитров - Мечан, част от бандата.
И шестимата са с дебели криминални досиета.
Още като непълнолетен през 1992 г. Пуйката има криминални регистрации за кражби от магазини и лавки. По-късно срещу него са водени разследвания за кражби на автомобили, има и присъди за това. Той е и сред заподозрените за обира на инкасото от столичния "Техномаркет". Според разследващите, той вероятно е замесен и в разбиването на сградата на СДВР в София преди години. Тогава бяха откраднати досъдебните производства на Пуйката и останалите, участвали в обира на инкасото. Бил е разследван и за грабежа на 49 000 лв. от "Пиреос банк".
Синбад пък има около 26 регистрации от 2000 г. до днес - за кражби, грабежи, наркотици, хулиганство. В момента той е под "домашен арест", защото лекува болните си бъбреци. Със същата мярка е и Пуйката - за да се оперира от дискова херния, която е засегнала нерви и левия му крак. Други двама от бандата също са на свобода от лятото насам.
Росен Д. - Синбад представил при ареста алиби за нощта, в която бе обран общественият трезор в Кърджали, твърдят запознати. Според него на 4 януари през нощта с приятелката му Богдана Б. са празнували в хотел "Двете реки" в Разлог. Имало документи за това, а и от персонала на ресторанта и хотела можели да свидетелстват.
Шофьорът на ТИР Явор В. - Циката дълго време се кълне, че е невинен. И се жалва, че след като е обвинен за участие в обира, губи работата си и дори му се налага да спи на пътя.
Следващото заседание на съда е в края на април.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.