Опашка от чакащи да влязат в България гръцки автомобили има на граничния пункт „Маказа – Нимфея“ след като вчера бе пуснат в експлоатация новият път, който е директна връзка на ГКПП-то с магистралата „Егнатия Одос“.
Само ден след отварянето на пътя, на входа за България се оформи опашка от желаещите да посетят регион Кърджали. Няколкото полицейски служители не смогват да обработят документите на пътуващите, те също са изненадани от неочаквания за сезона оживен трафик, съобщиха колегите от „О хронос“. Журналистите от Комотини отново повдигат темата за увеличаване на персонала на ГКПП „Маказа - Нимфея“.
Жители на Северна Гърция масово пазаруват в Кирково, голям е интересът и към областния град.
Както вече 24rodopi.com писа, кърджалийци вече ще стигат до Бяло море по-бързо, движейки се по по-хубав път. Транспортният министър на Гърция Христос Спиртзис преряза на 14 март лентата на новия път, който свързва граничния пункт „Маказа-Нимфея“ с магистралата „Егнатия Одос“.
Разстоянието от ГКПП „Маказа“ до „Виа Игнатия“, както още наричат магистралата, е 23,5 километра.
Гърците построиха 6-километровия участък от разклона на село Тихиро до магистралата за около година. Стойността на отсечката възлиза на 13 милиона евро.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/3/17 14:44

    Жители на Северна България масово пазаруват в Кирково, голям е интересът и към областния град

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен15/3/17 14:50

    Жители на Северна България масово пазаруват в Кирково, голям е интересът и към областния град

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен15/3/17 15:00

    Защо хората от северна България идват чак до Кирково не разбрах.....

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен15/3/17 15:24

    Zaradi tia typi gyrci tuka nashite typi targovci vdigat cenite na vsichko dvoino

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен15/3/17 15:51

    Защото пуснаха новата отсечка от пътя в Северна Гърция !

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен15/3/17 17:10

    vmesto da pusnat tazi otsetchka, da razshirqt GKPP-to

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен15/3/17 17:40

    ...90 000 000€ струва на северна Гърция,а да видим колко ще струва на северната й съседка....

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен15/3/17 20:08

    Aide, elinskata simea dodi...vmesto taiipovata...

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен15/3/17 22:36

    Ха да видим дали и след колко месеца, гърците ще затворят магистралата си за ремонт, каквато е практиката у нас през последните години!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен16/3/17 00:32

    А така гърците за година построиха този път а от българската страна една граница за 2години не можаха да разширят даже един технически проект не можаха да направят ... За великото околовръстно хич да не говорим

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.